Един път, който не е за изпускане - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Един път, който не е за изпускане
Автор: Peika.bg
Един път, който не е за изпускане
Снимка: flickr/CucombreLibre

Атлантическият океански път в Норвегия е едно от местата, което горещо препоръчваме на почитателите на пътуването с кола.

Пътният участък е с дължина малко над 8 км и се простира през архипелаг в Норвежко море. Интересното е, че той прилича на огромен мост, тъй като е построен над водата. Атлантическият океански път е класифициран е като национален туристически маршрут и е включен в списъка на културното наследство. Той свързва остров Аверой с континенталната част на община Ейде.

Строителството на необичайния път е отнело цели пет години, обхващащи периода между 1983-1989 г. Тъй като типично по скандинавски маниер е изплатен доста бързо, днес няма такса за преминаване по него. 

Един път, който не е за изпускане
Снимка: flickr/yetdark


Заради характерния норвежки пейзаж и дивата природа около шосето, Атлантическият океански път е определен за един от най-зрелищните маршрути в света. Много авантюристи го посещават през есента, когато има много бури, за да усетят истински адреналин. Тези, които не са почитатели на студените сезони, могат да отидат и през лятото – красотата на Норвегия ще ви очаква с отворени обятия, когато и да решите да я посетите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 15:55
Великолепно!
Абонирайте се за нашия бюлетин