Една вдъхновяваща история за живот на колела - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Една вдъхновяваща история за живот на колела
Автор: Peika.bg
Една вдъхновяваща история за живот на колела

През пролетта на 2010 г. Лорън Смит и Калън Крейси, основателите на “The Rolling Home”, решават да опаковат само основните си принадлежности и да започнат едно приключение, без да знаят колко точно ще продължи.

С малко пари и много въображение си купуват ван, който впоследствие превръщат в мечтания дом на колела. Двамата започват своето пътешествие от родния си град Бъкингамшир, Англия и пътуват повече от 128 000 км през цяла Европa - от плажовете на Португалия до горите на Дания.

В изцяло самостоятелно ремонтирания и преустроен ван двойката разполага с всичко необходимо за възможно най-комфортен начин на живот на път, включително компактна кухня с мивка, газов котлон и дори импровизирано „складово помещение.

Една вдъхновяваща история за живот на колела

С помощта на дарители те успяват да издадат книгата “The Rolling Home”. Тя разказва историята на тяхното приключение с компилация от снимки и илюстрации, както и историите на други хора,с  които са се срещнали по пътя. Някои от тях са пътешественици като тях, други са местни, а трети се определят като граждани на света.

Освен пътуванията си и издаването на вдъхновената от тях книга, Лорън и Калън издават и 3-месечно списание, с което „празнуват алтернативния начин на живот“. Te се опитват да промотират различния избор и да представят възможностите, които се откриват пред нас, ако решим да избягаме от стандартното ежедневие.

Една вдъхновяваща история за живот на колела

Тяхното приключение започва, използвайки уебсайта на workaway.info, който предоставя възможности на търсещите алтернативна заетост да започнат работа в различни сектори, като обикновено работодателите са микробизнеси, фермери или занаятчии, които се отплащат в храна и безплатна квартира и по-рядко в пари. Така двамата пътешественици работят на непълен работен ден в сферата на градинарство. През останалата част от времето те управляват малкия си онлайн магазин, който продава кураторски предмети.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин