Екзотично и завладяващо - време е да отидете в Лас Палмас, Испания - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Екзотично и завладяващо - време е да отидете в Лас Палмас, Испания
Автор: Peika.bg
Екзотично и завладяващо - време е да отидете в Лас Палмас, Испания
Снимка: pixabay

Vamos a la playa – търсите дестинация, идеална за бягство на плажа? Е, не сте единствени с буйното желание да пътувате до толкова екзотично място, че ще спре дъха ви и едва ли ще ви остави безразлични.

За щастие светът е пълен с такива места. Единственото, което трябва да знаете е къде да ги намерите и как точно да увеличите удоволствието от посещението на определени дестинации.

И така, какво бихте казали за ваканция, прекарана в прекрасната, динамична страна Испания? Още по-добре, били ли сте в Лас Палмас, Испания?

Разгледайте грандиозните Канарски острови

Някъде на запад от Мароко, във водите на Северния Атлантически океан има зашеметяващ архипелаг с прекрасни забележителности, които задължително трябва да видите през живота си. Известни още като Канарските острови, тази група острови всъщност представлява автономна общност на Испания, което е резултат от местоположението им, намиращо се по-близо до африканския, а не до европейския континент. Архипелагът се състои от няколко острова и островчета, от които най-големите и вероятно най-посещаваните са: ТенерифеЛансаротеЛа ГомераГран КанарияФуертевентура, Ла Палма, Ел Йеро и т.н. Независимо дали става дума за субтропичния климат, лудия нощен живот или различните природни забележителности, огромен брой туристи посещават Канарските острови всяка година. Всеки един от тях е с уникално преживяване, но въпреки това всички са просто поразителни. 

Екзотично и завладяващо - време е да отидете в Лас Палмас, Испания
Снимка: pixabay

Вижте Лас Палмас де Гран Канария Испания

Тъй като говоренето за Канарските острови може да продължи с дни и все пак, няма да можем да изразим всички действителни впечатления, нека се съсредоточим върху една дестинация, която ще събуди удовлетворението във вас. Ами да изживеете съблазнителната красота на град Лас Палмас? Зашеметяващи плажове, забавни места за излизане през нощта, прекрасни пейзажи и безупречни природни дадености – този град има всичко и без съмнение е идеална дестинация за почивка. Но защо трябва да пътувате специално до този град? Е, за начало, това е столицата на втория най-населен остров на Канарските острови, наречен Гранд Канарски остров. Също така е известно, че е деветият по големина град в цяла Испания и най-големият град, принадлежащ към Европейския съюз, но разположен извън Европейския континент. Цялата тази информация не е достатъчна, за да убеди вас и вашите приятели да изберете Лас Палмас за следващата си дестинация? Нека тогава да разширим още повече кръгозора ви и да ви запознаем с харизмата на този великолепен град.

Екзотично и завладяващо - време е да отидете в Лас Палмас, Испания
Снимка: pixabay

Какво да видите в Лас Палмас?

Независимо в кой сезон от годината пътувате, да отидете на Гран Канария и да не потапите пръстите си в мекия пясък на някой от плажовете там, се счита за пътуващо „престъпление“. Така че, за да направите това, определено трябва да отидете на най-добрия плаж в града – Плая Лас Кантерас. Другите обаче също са грандиозни, така че ако можете – отидете до Playa de Las Alcaravaneras, Playa de la Laja и Playa del Confital. Очаровайте се от кораловата красота и хипнотизиращите сини води на океана, които бавно докосват брега. Независимо от това, освен безкрайното забавление на прекрасните плажове, има много други неща, които да видите и правите, докато посещавате Лас Палмас.

Голяма природна атракция, разположена в този регион, е Бандама Калдера, вулканичен кратер с прекрасна околност. Той представлява голям геоложки интерес и се счита за природен паметник, привличащ много туристи заради вулканичната пепел в различни цветове и редките ботанически видове. Освен това, разгледайте и се насладете на природата на града в Doramas Park или Parque San Telmo, където можете да се отпуснете под палмово дърво и да се подготвите за някои допълнителни забележителности. Освен това, ако сте в настроение да посетите ботаническа градина, тогава отидете до Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo, разположен на около 7 километра югозападно от Лас Палмас. Столицата е град с богата култура и разнообразни стилове, предлагащ на туристите удоволствието да посетят: Museo Nestor, Casa-Museo Perez Galdos, El Museo Canario, Teatro Guiniguada и др. А за тези, които подхранват любовта към спорта, вие просто трябва да видите Estadio Gran Canaria и ако е възможно да видите мач и да усетите неговата поразителна енергия.

Екзотично и завладяващо - време е да отидете в Лас Палмас, Испания
Снимка: pixabay

Участвайте в лудия нощен живот

Пикантният нощен живот е още едно нещо, което трябва да опитате, след като отидете в Лас Палмас. Какъв по-добър начин да покажете перфектното си загоряло от слънцето тяло и забавния и луд дух, нали? Без значение на колко години сте – грабнете обувките си за танци и отидете на дансинга с коктейл в ръка, купонясвайте до зори и празнувайте сякаш няма утре. Мислите ли, че можете да се справите? Нощният живот на Лас Палмас ви кани да проверите неговите шумни пъбове, клубове и претъпкани плажни барове – има по нещо за всеки вкус. Или дори можете да се насладите на спокойна нощ в интимните кафенета и ресторанти, разположени на крайбрежната алея, докато гледате океана и цветните, отразяващи светлините на града.

Как да стигнете до Лас Палмас?

Стигането до там изобщо не е трудно, тъй като на Канарските острови работят осем летища. Това означава, че освен че пристигате на Канарските острови, можете лесно да стигнете от един остров до друг, независимо дали решите да го направите със самолет или ферибот. За да стигнете до Лас Палмас, би било най-добре да пристигнете на летище Гран Канария и след това да се отправите към града, който е на 25,2 км от летището. 

След всички тези атракции, Лас Палмас наистина е мястото, където трябва да отидете – не сте ли съгласни?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин