Енкарнасион – изчезналият парагвайски град - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Енкарнасион – изчезналият парагвайски град
Автор: Майкъл Търтъл

Майкъл Търтъл ще ни заведе до един парагвайски град, който все още съществува в пътеводителите, но... само в тях.

Обикновено не съм човек, който използва пътеводители и определено не съм човек, който използва картите в пътеводителите. В Парагвай обаче възможностите за планиране на маршрута са ограничени. Така че старателно бях разучил картата в пътеводителя на [тук впишете известна марка] за града, към който се бях отправил – Енкарнасион.

Когато през 80-те години на ХХ век тук започват строителните работи за язовира Ясирета, властите очакват голяма част от Енкарнасион да бъде наводнена от повишаващото се ниво на водата, така че преместват много домове и офиси на по-високо място.

Но дали поради инженерни грешки, политическа намеса или корупционен скандал, язовирът така и не достига капацитета си и нивото на водата не се вдига толкова високо, колкото се очаквало. И така десетилетия наред „старият град“ си остава населен, като рушащите се сгради от изоставените предградия се запълват и заобикалят от пазари, магазини и бедни хора.

Надявах се да разгледам точно този район. Следвах картата в пътеводителя си, а авторът му беше описал пазара тук като „безвкусен“, което беше достатъчно, за да пробуди любопитството ми.

Когато пристигнах обаче с фотоапарат в треперещата си ръка и готов да понеса възможно най-много безвкусица, открих само развалини. Ниската част на града днес е голямо, кално сметище със строителни машини. Пътищата внезапно свършват, няма дори и канавка, която да обозначи края. Само асфалт, последван от пустош.

Още от Майкъл Търтъл тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Благовѣстъ Петровъ, 08.11.2013 | 09:42
[тук впишете известна марка] Колко % истина има в тази статия? :D
Абонирайте се за нашия бюлетин