Ереван - розовият град - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ереван - розовият град
Автор: Peika.bg
Ереван - розовият град

Ереван е един красив град с розови улици, вкусна храна и богат културен живот.

Наричат го „Розовият град” заради преобладаващите сгради от розов вулканичен туф. Дори новите постройки продължават тази тенденция с идеята да се запази романтичната атмосфера на града.

Там можете да видите сталинската архитектура, която се е пречупила през призмата на местните и въпреки че са скучни и бездушни, са с типични арменската култура символи.

Ереван - розовият град
Снимка: flickr/Dan Lundberg

Близо до Ереван се намира първата и най-древната християнска катедрала в света – Ечмиадзин, която е и главната катедрала на Арменската апостолическа църква. Там се пази като реликва дървено парче от Ноевия ковчег.

Ереван - розовият град

Ереван е популярен и със своите фонтани, чешми и изкуствени езера, които са в изобилие заради високите летни температури, често надминаващи 40 градуса. Градът се слави със своята богата културна програма. През топлите сезони има много безплатни концерти на открито, а театрите и фестивалните зали са винаги пълни.

Ереван - розовият град
Снимка: flickr/Dan Lundberg

В Розовия град няма да намерите толкова нощни клубове, колкото пиано барове. Джазът е един от любимите жанрове музика на местните и, ако и вие сте сред тях, определено ви препоръчваме този град. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин