Европа през пролетта - къде и защо? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Европа през пролетта - къде и защо?
Автор: Елена Исаева

Градините Keukenhof, Холандия: Известни като „Градината на Европа“, градините Keukenhof са грандиозно изложение от лалета и други пролетни цветя. Посетителите могат да се разхождат из щателно озеленените градини и да се любуват на милиони цъфтящи луковици в живи цветове.

Париж, Франция: Пролетта в Париж е вълшебна, с цъфтящи вишни в пълен разцвет, кафенета на открито кипят от активност и паркове оживяват. Посетителите могат да се разходят по река Сена, да посетят емблематични забележителности като Айфеловата кула и катедралата Нотр Дам и да разгледат очарователни квартали като Монмартър и Льо Маре.

Европа през пролетта - къде и защо?
Снимка: pixabay.com

Амстердам, Холандия: В допълнение към градините Keukenhof, Амстердам предлага живописни канали, облицовани с цъфтящи дървета и цветя през пролетта. Посетителите могат да наемат велосипеди, за да разгледат града, да посетят музеи от световна класа като Van Gogh Museum и Rijksmuseum и да се насладят на пазари и фестивали на открито.

Прованс, Франция: Известен със своите лавандулови полета, лозя и очарователни села, Прованс е особено красив през пролетта. Посетителите могат да предприемат живописни разходки из провинцията, да посетят исторически градове като Екс ан Прованс и Авиньон и да опитат вкусна провансалска кухня в местните ресторанти.

Барселона, Испания: С меки температури и слънчево небе пролетта е идеалното време за посещение на Барселона. Посетителите могат да разгледат архитектурни чудеса като Саграда Фамилия и парка Гюел, да се отпуснат на плажовете на града и да се насладят на тапас и сангрия в кафенета на открито.

Тоскана, Италия: Тоскана е известна със своите хълмове, лозя и средновековни градове на хълмове, които са особено очарователни през пролетта. Посетителите могат да се разхождат спокойно из провинцията, да посетят емблематични градове като Флоренция и Сиена и да опитат вина и кухня от световна класа.

Единбург, Шотландия: Пролетта е чудесно време за посещение на Единбург, тъй като градът оживява с фестивали и събития. Посетителите могат да разгледат исторически места като Единбургския замък и Кралската миля, да посетят Единбургския международен научен фестивал и да се изкачат на Arthur's Seat за панорамни гледки към града.

Дубровник, Хърватия: Със своята зашеметяваща брегова ивица и исторически стар град, Дубровник е популярна дестинация през пролетта. Посетителите могат да се разходят по стените на древния град, да разгледат местата за снимане на „Игра на тронове“ и да предприемат разходки с лодка до близките острови като Локрум и Млет.

Санторини, Гърция: Пролетта е идеалното време за посещение на Санторини, преди летните тълпи да пристигнат. Посетителите могат да се любуват на емблематичните варосани сгради на острова и църкви със сини куполи, да изследват очарователни села като Ия и Фира и да релаксират на красивите плажове на острова.

Будапеща, Унгария: Будапеща е известна със своята красива архитектура, термални бани и оживена културна сцена. През пролетта посетителите могат да се разхождат спокойно по река Дунав, да изследват исторически места като замъка Буда и сградата на унгарския парламент и да се потопят в известните термални бани на града.

Лисабон, Португалия: Със своя мек климат и цветни улици, Лисабон е чудесна дестинация за пролетно пътуване. Посетителите могат да се разхождат из исторически квартали като Alfama и Bairro Alto, да се возят на емблематичния жълт трамвай 28 и да се насладят на пресни морски дарове в кафенетата на открито по крайбрежието.

Чинкуе Тере, Италия: Живописните села на Чинкуе Тере са още по-очарователни през пролетта, с цъфнали цветя и по-малко туристи. Посетителите могат да се разходят по живописни крайбрежни пътеки, да плуват в кристално чистите води на Лигурско море и да опитат пресни морски дарове в местните тратории.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин