Езерото Лаго Ди Комо - италиански блясък - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Езерото Лаго Ди Комо - италиански блясък
Автор: Peika.bg
Езерото Лаго Ди Комо - италиански блясък

Представяме ви едно място, което е чудесна симбиоза от красота, блясък и спокойствие. Години наред то бе дестинация само за богатите и известните, но днес то е по-достъпно от всякога и за всеки пътешественик! Това е езерото Лаго Ди Комо в Италия!

То се намира в северната част на страната, близо до швейцарската граница. Можете да съчетаете посещението му с екскурзия до Милано, който се намира само час път. Макар Комо да не е най-голямото езеро в Италия, (тази чест се пада на езерото Гарда) то безспорно е едно от най-атрактивните и посещаваните. Едва когато го видите с очите си, ще разберете защо хора като Джордж Клуни и Ричард Брансън са закупили имоти в този малък оазис. 

Освен с красотата си, езерото привлича посетители и с уютни села по брега, пищните градини и луксозни вили. Сигурни сме, че ще се разхождате с часове по крайбрежието, без да ви омръзне да се любувате на пасторалните гледки. 

Езерото Лаго Ди Комо - италиански блясък

Трябва да знаете, че ако сте решили да посетите Лаго Ди Комо с кола, особено без летните месеци, пътуването ще е малко трудно и бавно. През този сезон половината от жителите на Милано се стичат към езерото, за да си починат и разхладят. Хубавото все так е, че има добра пътна мрежа, която обслужва околните градове и села. Относно паркирането - то е ограничено в повечето малки селища, затова най-добре проверете дали хотелът ви има паркинг. 

Езерото Лаго Ди Комо - италиански блясък

Ако искате да опознаете и разгледате околността, съветваме ви да използвате фериботните линии. Разписанията за тях, както и билети, можете да вземете от бюрата на всеки фериботен терминал.

Щом сте стигнали до езерото, няма как да не разгледате и самия град Комо. Той ще ви изненада с дълъг списък от забележителности за посещение. Градът е известен най-вече със своята копринена индустрия, така че тук можете да си купите копринени шалове, дрехи и вратовръзки на разумни цени.

Езерото Лаго Ди Комо - италиански блясък

Сред основните забележителности е малкият средновековен замък „Барадело“, който е единствената запазена част от крепостта на Барбароса, построена през 1158 г. Интересна е и сградата на старото кметство „Бролетто“, част от антична крепостна стена. Разгледайте още: катедралата в Комо, римската църква „Сан Феделе“, вила Олмо, която е била дом на Наполеон Бонапарт, Император Франц Фердинад I, Джузепе Гарибалди. Главната пешеходна улица в Комо изобилства от кафенета и ресторанти, в които можете да си отдъхнете със свежа напитка или италианско кафе.

Езерото Лаго Ди Комо - италиански блясък

Крайбрежната ивица пък е изпъстрена с прекрасни паркове. Там е идеално място да се скриете от жегите. А през това време може и да наблюдавате гонитбата на лодки с всякакви форми и размери из езерото.

За финал си оставете нещо наистина впечатляващо - гледка на езерото от птичи поглед! Хранете въжената линия (фуникуляр) до село Брунате. Това е преживяване, което няма как да забравите. Спокойните води, накичените градчета по брега, зелените гори - и всичко то в краката ви!

 

Езерото Лаго Ди Комо - италиански блясък

В Брунате можете да посетите избелялата розова църква и да се разходите. Не пропускайте да видите и бюста на Пенчо Славейков. Той е дело на скулптора проф. Валентин Старчев и е издигнат през 2007 г. Скулптурата пресъздава поета в момент на размисъл: сам, на хиляди километри от България и сякаш малко тъжен, загледан към синьото езеро. Бюстът се намира в парка на библиотеката в Брунате. Тук Пенчо Славейков прекарва последните дни от живота си.

Езерото Лаго Ди Комо - италиански блясък

Бъдете любознателни и открийте и другите красиви градчета около езерото Лаго Ди Комо. Усетете духа на Италия!

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин