Ферьорски острови - където хората и овцете са щастливи - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ферьорски острови - където хората и овцете са щастливи
Автор: Таня Стоилкова

В Северния Атлантически океан, между Норвегия и Исландия, се намират забравените Фeрьорски острови (още Фарьорски острови). Съвсем кратък полет ги дели от Великобритания и въпреки това стоят далеч от радара на стандартния пътешественик. Тайнственият, неравен и обезлесен пъзел от 18 островчета е част от Кралство Дания и е едновременно древен, и много модерен.

Ферьорските острови са населявани от хора (и овце) още от началото на 8-и век. Днес вили в различни цветове и покриви с трева върху дървени църкви допълват величествената пустош. Безкрайни мрежи от маркирани с камъни пътеки кръстосват пластовете на скалистите планини, напомнящи на торта. Забележителни пътища-тунели свързват и най-отдалечените и недостъпни махали.

Тези чудни острови са истински рай за пешеходци, орнитолози и овце, които приемат непредвидимото изменение на климата. Пасищата блестят с божествени отенъци на зеленото, а по тях блажено подскачат дизайнерски остригани или рошави овце. Дълбоките, високи и стръмни скали, очукани от вълните, сякаш приличат на диви ветрове, които заплашват да отвеят непредпазливите туристи.

Гордият, стоически характер на Фeрьорските острови е изкован от викингска кръв, християнско благочестие и скандинавска откритост.

Уникалната природа и местоположение на Фeрьорските острови привличат и много фотографи. Те не могат да устоят на фантастичната игра на светлината между слънце, облаци, ливади, скали и море. В галерията може да се потопите в атмосферата на това уникално място.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин