Фестивал на лавандулата... но не в Прованс - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фестивал на лавандулата... но не в Прованс
Автор: Peika.bg
Фестивал на лавандулата... но не в Прованс

Ето нещо наистина приятно – представете си как една долина всяко лято се покрива с благоуханна лавандула и множество хора се събират да се забавляват в тази ароматна атмосфера.

Това се случва ежегодно в края на месец юли в град Скуим, намиращ се в щата Вашингтон.  

Именно тогава се провежда фестивал, посветен на лавандулата. Това е 3-дневно празненство, изпълнено с танци, изкуство, джаз и блус, сладолед с лавандула, вино, мартини и маргарити, и обиколки на лавандуловите ферми в района.

Фестивал на лавандулата... но не в Прованс


Фестивалът първоначално не е замислен като организиране на голямо събитие. Всичко започва, когато н
яколко жени решават да отглеждат лавандула в района, в средата на 90-те години на миналия век. През 1996 г. те продават първата си реколта в града в малка шатра. Оттогава, с течение на годините, това прерасва във фестивал, посещаван от повече от 30 000 душиПо време на 3-дневното събитие местните ферми предлагат различни забавления, вариращи от бране на боровинки и лавандула до танци, сладкиши и работилници за дестилация на лавандулово масло.
Фестивал на лавандулата... но не в Прованс


Скуим е идеално място за отглеждане на лавандула, тъй като тя се нуждае от много слънце и малко напояване. За разлика от росните дъждовни гори на полуостров Олимпик, Скуим има собствен микроклимат. Планината Олимпик създава уникална среда, наподобяваща сухите крайбрежни райони на Прованс. Освен това за отглеждането на лавандула не са нужни пестициди и поддръжката е минимална, което превръща фермите в Скуим в приказен билков оазис.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин