Фестивали по морето - 12 идеи за това лято (+1 бонус) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фестивали по морето - 12 идеи за това лято (+1 бонус)
Автор: Михаела Стоянова
Фестивали по морето - 12 идеи за това лято (+1 бонус)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Лятото е време за море и много слънчеви, пясъчни дни.

През юли и август добавете някой от любимите ни плажни фестивали, за да разнообразите престоя си по Българското Черноморие. Ето някои от тези събития, които си заслужава да посетите:

Kavatsi Beach Festival

Клубовете Алкохол и Строежа отново планират плажно музикално събитие в разгара на лятото. През настоящата година концертната програма е обединена в два поредни дни, със съвсем буквалното наименование Kavatsi Beach Festival. Повече за Kavatsi Beach Festival.

Кога и къде: 30 и 31 юли 2016 г., събота и неделя, Къмпинг Каваци - на открито, на самата пясъчна ивица.

*

Wine Fest Burgas

Българските медалисти от 23-ото издание на Сoncours Mondial de Bruxelles 2016 ще представят шампионите си по време на третия Wine Fest Burgas. Научете повече за Wine Fest Burgas.

Кога и къде: от 28 до 31 юли 2016 г. в експоцентър "Флора" в Бургас - Морската градина.

*

Solar Summer Festival

Вече 13 години Solar Summer е основен генератор на енергия и летни музикални вълнения на електронната сцена у нас. Фестивалът ще бъде открит на 30 юли с Мark Knight и ще приключи на 20 август с Victor Calderone. Oсвен тях организаторите от Yalta Club ще посрещнат на Cacao Beach Club - Fedde Le Grand, Dubfire, Sharam, Danny Tenaglia, Joseph Capriari, както и една от най-популярните техно двойки в света Аdam Beyer и Ida Engberg. Тази година програмата на Solar Summer ще покаже и нежната, женска страна на електронната музика в лицето на Samanta, Anna и разбира се Ida Engberg. Повече за Solar Summer Festival.

Кога и къде: От 30 юли до 20 август 2016 г., Cacao Beach, Слънчев бряг

*

Международен филмов фестивал Бургас

Международен филмов фестивал Бургас е най-новият морски филмов фестивал.

Той има за цел да развие устойчива платформа за представяне на игрални и документални филми, запознавайки публиката със съвременното киноизкуство на страните от Черноморския регион (България, Румъния, Молдова, Украйна, Русия, Грузия, Армения и Турция).

Повече информация за фестивала тук.

Кога и къде: от 22-ри до 28-и юли 2016 г. в Морската градина – на сцена „Охлюва“ и в Морското казино.

*

Арт фестивал Лицето на изкуството

Идеята, заложена във фестивала е, че изкуството е форма на изразяване, емоция и вграждане на личността в творчеството. Изолираната проява на такова е често явление и точно поради този факт целта на този фестивал ще бъде да обедини различните представители на изкуството, да ги свърже в спойка и да им даде стимул да се търсят и преоткриват за в бъдеще.
Програмата за тази година ще даде възможността на публиката да стане свидетел на гостуващи постановки от страната, а също така ще предложи на различни по вид артисти да се включат в майсторски класове /ателиета/ уъркшопи. Повече информация за Арт фестивал Лицето на изкуството.

Кога и къде: от 21 юли до 24 юли 2016 г., Свети Влас

*

Детски музей на колела

Програмата за най-малките е съчетание от осем периода на българската история на изкуството – Праистория, Тракийско изкуство, Римско изкуство, Прабългарско изкуство, Българска държава, Златен век, Средновековие, Възраждане, Следосвобожденско изкуство. Ще има осем тематични ателиета, чрез които децата лесно ще научат интересни факти за изкуството по българските земи през вековете по много забавен начин. Във всяко ателие ще има кратка теоретична и практическа част. Децата ще имат възможност да направят своя зооморфна или антропоморфна фигурка, да украсяват тракийски ритони, да се научат как да правят плъсти, да разберат повече за средновековната мода и възрожденското изкуство, да се запознаят с най-бележитите български художници. Научете повече за детски музей на колела.

Кога и къде: Варна (23 юли), Бургас (24 юли).

*

Фестивал на пясъчните скулптури

Темата на фестивала тази година е "Кино герои". Тя вдъхнови 20 творци от 9 държави да изваят от пясък някои от най-популярните и любими персонажи от големия екран. Сред тях са Батман, Тарзан, костенурките нинджа, пингвините от Мадагаскар, Рапунцел, Мечо Пух, Малкият принц, герои от филмите "Междузвездни войни", "Зоотрополис", "Хотел Трансилвания", "Ледена епоха", "Замръзналото кралство" и др. Повече за Фестивал на пясъчните скулптури.

Кога и къде: от 1 юли до 30 септември 2016 г., парк Езеро, Бургас

*

Музите - международен младежки фестивал на изкуствата

Международен фестивал Музите 2016 е престижно културно събитие, което ще се проведе през юли в Созопол –град, който живее от хилядолетия. Основната цел на фестивала е да се поощрява и популяризира младежкото творчество и талант, да дава възможност на хора от различни националности и етнос да се изяват и най-вече да открие млади талантливи изпълнители, да представи техните качества и мултинационални култури на публиката в Созопол. Да бъде посредник в намирането на нови приятелства със сходни интереси, да обогати националната култура и уважение към културните традиции на всички държави и нации по света, да популяризира детската и младежка творческа работа, да подобри професионалните умения и квалификации на учителите и художествени ръководители. Повече информация за музите.

Кога и къде: от 5 юли до 15 юли 2016 г., Созопол

*

Международен фестивал Notes on The Sand

Три дни гласовити момчета и момичета от различни възрастови групи ще имат възможност да покажат дарбите си и да се борят за призовите места. Победителите ще имат възможност да пеят на гала концерта с рок група на живо, заснети и излъчени по национална медия и БНР. Повече за Notes on The Sand.

Кога и къде: от 1 септември до 4 септември 2016 г., Детски център Хелиос, Приморско

*

Тюленово арт-фест

От 10 до 13 август в село Тюленово ще се проведе Тюленово Арт фест, в който ще вземат участие музиканти, художници, писатели, фотографи. И четирите дни ще предоставят на посетилите разнообразна програма в различните области. Повече информация за Тюленово арт-фест.

Кога и къде: от 10 август до 13 август 2016, село Тюленово, Шабла

*

Summer salsa fest Varna

За 5-а поредна година в разгара на летния сезон, танцова школа Маламбо и ВСУ Ч. Храбър ви канят на 3-дневен, нощен и плажен танцов маратон на открито за Summer Salsa Fest Varna

Очаквайте:

- 3 плажни фиести в петък, събота и неделя с уроци Батъл на плаж Кабакум.
- 3 дни уроци на открито /и закрито/
- 3 нощи шоу програма под звездното небе на открито
- 3 партита на открито до посрещане на изгряващото над морето слънце
- 4 парти зали на открито

Повече за Summer salsa fest Varna

Кога и къде: от 12 август до 14 август 2016 г., Варна

*

Summer Chaos Festival Burgas

Summer Chaos Festival води началото си от 90-те години, като дава възможност за развитие на млади български метъл и рок групи. Тази година фестивалът се завръща с хедлайнър The Prodigy! Повече информация за Summer Chaos Festival

Кога и къде: 13 август 2016 г., стадион Лазур, Бургас

*

БОНУС: Нощта за сбъдване на желания - звезден дъжд от Персеиди

Всяко лято едно астрономическо явление е причина за милиони сбъднати желания - звездният дъжд от Персеиди, който от Земята прилича на дъжд от падащи звезди. Можете да ги гледате отвсякъде, но ако намерите чисто небе на плажната ивица, ще е като да сте във ВИП ложата на машината за сбъдване на желания. Научете повече за Персеидите и как да ги използвате за сбъдване на желания под лятното небе.

Кога и къде: края на юли - средата на август, пикът е на 11-12 август, цяла България

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин