Филип Лхамсурен се подготвя за нова солова експедиция - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Филип Лхамсурен се подготвя за нова солова експедиция
Филип Лхамсурен се подготвя за нова солова експедиция
Снимка: Румен Койнов

Приключенецът Филип Лхамсурен отбеляза началото на своята кампания „Завръщане в Амазония“ с 12 километрово бягане в полите на западна Стара планината.

Приключенецът тича с тениска „Завръщане в Амазония“, с която цели да популяризира своята  кампания, която ще обхване точно една година от април 2017 до април 2018 година и ще бъде посветена на подготовката му за повторен опит за прекосяване на дивата територия на Амазония.

В календара му предстоят отворени и солови тренировки на български терен като преминаване с лодка по река Дунав и скороходно преминаване на маршрута Ком – Емине , както и тренировки на чужди терени като велоекспедиция в пустинята Гоби, Монголия и слабо населени територии на Бразилия.

След като през 2015 година Филип Лхамсурен направи първи опит да прекоси Южна Америка от океан до океан, но беше възпрепятстван от инцидент с местни хора по реката, той отново събира сили и подготвя логистика за ново преминаване. Този път маршрутът ще е по-различен, по-мащабен, но условието ще е същото – солово, безмоторно преминаване на дивата територия на най-големия речен басейн в света.

Филип Лхамсурен се подготвя за нова солова експедиция
Снимка: КрисоК

Филип ще изкачи най-високия връх на бразилската джунгла, а след това ще се спусне с индианско кану във водите на три от реките, вливащи се в реката-първенец Амазонка, ще броди месеци наред сред защитени резервати на девствената джунгла и ще кара колело по съществуващата „магистрала“, която наподобява постоянно наводняван от дъждовете кален черен път.

В това изпитание Филип ще бъде напълно сам и ще разчита единствено на човешките си възможности и воля за оцеляване. В няколко точки по маршрута ще бъде срещан от логистичен екип, който ще заснеме части от пътуването му и ще подготви документален филм.

Филип Лхамсурен се подготвя за нова солова експедиция
Снимка: Румен Койнов

Това амбициозно пътуване не е първо за приключенеца Филип Лхамсурен. Той е познат на широката общественост от своята експедиция „От Родопите до Памир“, в която премина на колело и сам над 10 000 километра през няколко пустини и високи планини и загуби 18 килограма от теглото си заради болест в най-тежкия етап от маршрута. Експедицията му беше напълно успешна и завърши според предвидения план, а разказът от него е описан в книгата „Забравените пътища“ на издателство „Вакон“. Преди това Филип Лхамсурен е преживял най-студената зима в живота си в монголската степ при температури от над минус 40 градуса, бил е в редиците на Френския легион и част от телевизионния формат „Сървайвър“.

Проектите на Филип Лхамсурен можете да следите във Фейсбук на неговата страница Забравените пътища, както и на www.abandonedroads.com

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин