Форт Буртанж е във формата на звезда - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Форт Буртанж е във формата на звезда
Автор: Peika.bg
Форт Буртанж е във формата на звезда
Снимка: Kashif Pathan

Туристите в малкото холандско селце Буртанж със сигурност биха останали очаровани от формата му. Погледнато отгоре Буртанж има звездообразна форма, която се дължи на историята му.

Селото първоначално е бил армейски форт, построен през 1593 година с цел да контролира единствения път между Германия и холандския град Грьонинген, който тогава е бил под контрола на испанците.

36755

По това време в него е имало 5 военни гарнизона, а селският кладенец все още е на мястото, където е бил позициониран първият гарнизон.

36757

Причината за интересната му звездообразна форма е в характерният стил на строене на укрепленията от 15-и век в Европа. Дизайнът тогава е включвал множество триъгълни бастиони, които са пригодени да се отбраняват един друг, както и широк външен ров.

36759

Отбранителните стени на форта пък са били засипвани с пръст, за да станат по-ниски и по-дебели и по-този начин да неутрализират снарядите на противниковата артилерия.

36754

Фортът е бил пред разпадане, след като не е бил поддържан около 100 години, но е върнат към живот през 1960 година, за да стане исторически паметник и туристическа дестинация.

36756

Именно това и се е случило и всички 430 души, които живеят в и около форт Буртанж се издържат от туризъм.

36760

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин