Форталеза - от село до град-домакин на световно по футбол - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Форталеза - от село до град-домакин на световно по футбол
Форталеза - от село до град-домакин на световно по футбол

Форталеза (Fortaleza) – един от градовете-домакини на Световното първенство по футбол 2014 г., има най-успешната житейска история, която един град може да си представи. Започва като малко село, основано от холандците, за да стане столица на щат и град-домакин на световни футболни финали.

Дори и преди да стане ясно, че ще домакинства световни футболни двубои, градът е основна туристическа дестинация в Североизточна Бразилия благодарение на прекрасните си плажове. Общата им дължина е 34 км. По-голямата част от забележителностите на града се намират именно около тях.

Така например Прая до Футуро (Praia do Futuro) е мястото, където може да похапнете пресни, типични морски дарове. Ако искате пък да се потопите в нощния живот на града, вашето място е около плажа Ирасема (Iracema). Крайбрежната улица Бейра Мар (Beira Mar Avenue) е истинско изложение на традиционни занаяти. Също там са и едни от най-добрите места за танцуване на форо (forro) - типичен ритъм от североизточната част на Бразилия.

В допълнение към плажовете във Форталеза може да разгледате катедралата, крепостта и известния пазар. А само на 16 км от града се намира Плажният парк (Beach Park), който е най-големият в цяла Бразилия и предлага няколко авангардни скоростни пързалки и други водни развлечения.

Форталеза на португалски означава крепост, а градът получава името си по времето, когато е контролиран от холандците. Той възниква като село, но само няколко десетилетия по-късно става столица на щата Сеара.

Форталеза има два главни стадиона - Пласидо Кастело (Plasido Castelo) и Президенте Варгас (Presidente Vargas). Пласидо Кастело, наричан още Кастелао (Castelao) е реновиран и разширен, за да посрещне над 58 000 фена на Световното първенство по футбол през 2014 г.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин