Фото сряда: Да се влюбиш в Синтра - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фото сряда: Да се влюбиш в Синтра
Автор: Каролина Кардосо Алвеш

Само на 30 минути от португалската столица Лисабон има едно градче, което е като излязло от приказките. По мистичните му хълмове са накацали вълшебни замъци и екстравагантни вили, в кафенетата му ви очакват ароматни португалски сладкиши, а зад стените на музеите му – историческо наследство и колекции от детски играчки. Мястото е идеално за влюбени и за любители на историята. Тук със сигурност ще се влюбите – най-малкото в самата Синтра.

Римляните превърнали района на Синтра в място, където почитали луната, и го нарекли Синтия – като богинята на луната. По-късно маврите също се влюбили в свежата зеленина и построили замък на върха на един от хълмовете, крепост и няколко фонтана. След това Синтра става лятна резиденция на португалските крале, много благородници и видни личности също издигат вилите си тук.

Това е едно наистина необикновено място, където сюрреалистично се смесват история и фантазия – всичко това, пазено от ЮНЕСКО.

Преди да си тръгнете от Синтра, уверете се, че сте посетили Кралския дворец (Paço Real), Националният дворец Пена (Palácio Nacional da Pena), Мавърския дворец (Castelo dos Mouros), двореца Монсерат и градините му (Palácio de Monserrate), имението Куинта да Регалейра (Quinta da Regaleira), както и някои от музеите, като например Музея на играчките (Museu do Brinquedo), където има очарователна колекция от детски кукли, дървени колички и куп други любопитни занимания за деца на възраст до няколко века.

Оставете си и малко свободно време след разглеждането на замъци, за да опитате кейжада де Синтра – местния сладък специалитет. Представлява тарта със сирене и канела, която можете да откриете в повечето кафенета и сладкарници в града. Най-известното място, където да я опитате обаче, си остава Casa da Piriquita – гостоприемно кафене с топла атмосфера, току зад ъгъла на Националния дворец.

Заповядайте в галерията!

 

Тази история ви хареса? Харесайте и страницата на Peika.bg във фейсбук! 

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин