Фото сряда: Палермо от филмите и отвъд тях - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фото сряда: Палермо от филмите и отвъд тях
Автор: Peika.bg

Палермо е известен най-вече с архитектурното и художественото си наследство... или не, май е със знаменитите си персонажи - мафиоти. Лентите на организирано-престъпна тематика са неизброими. В "Снимки в Палермо" (Palermo Shooting, 2008) на Вим Вендерс пък градът се появява в съвсем различна роля - като фон на страховете на един фотограф.

Ако ви се почива на италианска островна земя, Палермо е прекрасен избор. Не е точно като в италианските филми за мафията. Не е и точно като останалата част на Ботуша, особено ако сте били само в северните части. А ако говорите италиански, тук говорят сицилиански (което не е точно като българския и македонския). Не пропускайте да посетите тези  3 места:

Палацо дей Нормани. През IХ век започва строежът на този дворец, там се намира Палатинската капела, където можете да видите сложния за произнасяне, но приятен за наблюдаване арабско-нормандско-византийския стил. Рожер II Сицилийски нарежда да се построи тази капела през XII век, която се превръща в гробницата на нормандските крале от Сицилия.

Катакомби на капуцините. Една от най-важните забележителности в Палермо са тези катакомби, които в началото – през XVI век са били гробища. Днес там има около 80 000 мумии, едни от най-важните са на Розалия Ломбардо, балсамирано момиченце на 2 години, наречена „Спящата красавица“, и тази на скулптора Лоренцо Марабити.

Фонтана Преториа. Както в много други градове в Италия и в Палермо има невероятен фонтан. Намира се на известния площад Пиаца Преториа и в началото са го наричали „Фонтан на срама“, защото скулптурите в него са без дрехи. Кукленият музей, църквата Сан Игнасио и Театро Масимо също са важни кътчета от Палермо, които ви препоръчваме да посетите. 

Вече ви се ходи в Палермо! Вижте най-добрите оферти за пътуване до Палермо!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин