Фрагментирани скулптури на пътешественици по крайбрежието на Амалфи - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фрагментирани скулптури на пътешественици по крайбрежието на Амалфи
Автор: Peika.bg

Фрагментираните скулптури на художника Бруно Каталано са докоснали крайбрежието на Амалфи. Четирима от неговите Пътешественици са изложени на брега, със зашеметяващия пейзаж на Амалфи за фон, който се прокрадва през техните "счупени" тела. Като френски художник от италиански произход, който е роден в Мароко, Каталано чувства силно родство с тези пътешественици, които вървят с куфари в ръка.

„В работата си търся движение и изразяване на чувства; Карам нови форми да изникват по инерция и успявам да ги изгладя, за да им дам нов живот”, споделя художникът. „Идвайки от Мароко, аз също пътувах с куфари, пълни със спомени, които представям толкова често в творбите си. Те съдържат не само образи, но и живот, моите желания: моят произход в движение."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bruno Catalano (@brunocesarcatalano)

Сред изложените творби е Blue de Chine, която е посветена на работниците мигранти, които пътуват надлъж и нашир с надеждата да могат да издържат семействата си. Синият нюанс на скулптурата има за цел да напомня за униформите на работници и моряци. Произведението е много лично за художника, тъй като той също е един от тези работници, идвайки във Франция от Мароко само с един куфар.

Две от другите му скулптури, Юбер и Симон, са изследване на контрастите. Хуберт, с голи гърди и бос, е скромен пътешественик с безгрижен дух. Изваян с тяло, напомнящо елинистическата скулптура, бронзовите му гърди са изложени на въздействието на стихиите.

За разлика от него Симоне е елегантно облечен в костюм и вратовръзка. Върви уверено с куфар в ръка. В големия си багаж той носи със себе си своите надежди и мечти, докато гледа в далечината към своето бъдеще.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bruno Catalano (@brunocesarcatalano)

Въпреки че всички тези пътешественици имат своите различия, това, което ги свързва, са способностите им да се слеят с околната среда. Чрез фрагментираните части от телата им Каталано позволява на тези пътешественици да станат част от местоположението, като им дава нови спомени, които да поставят в куфарите си.

Благодарение на сътрудничеството между венецианската галерия Ravagnan и община Амалфи, Catalano's Travelers ще може да се види на брега до 30 септември 2023 г.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин