Французите ще трябва да бъдат по-мили с туристите - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Французите ще трябва да бъдат по-мили с туристите
Автор: Peika.bg
Французите ще трябва да бъдат по-мили с туристите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Французите трябва да се отърват от репутацията си на груби и недружелюбни към туристите. Този призив идва не от някоя класация за най-недружелюбните нации в света, а от самия френски министър на търговията Фльор Пелерин.

 

"Французите трябва да въстановят усещането си за гостоприемство", заяви министър Перелин на скорошен туристически форум. 

Франция си е поставила сериозни цели, що се отнася до броя на туристите, които посещават страната годишно, и планира да достигне до 100 милиона до 2015 г.

Част от мерките на правителството включват освежаване на мрачната Гар дю Норд, както и промяна на работното време на магазините, които вече ще бъдат отворени и в неделя. "Туристът, който не намери отворен магазин в неделя, няма да чака до четвъртък", заявява още Пелерин.

Редица международни проучвания през последните години няколко пъти поставиха Париж и Франция под номер едно в категория най-недружелюбни места в света. През 2013 г. туристическият борд на френската столица издаде специално ръководство за дружелюбност за работещите в сферата на туризма.

Франция е най-популярната туристическа дестинация в света, като през 2012 г. 83 милиона туристи от цял свят са посетили страната. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин