Гайрангерфьорден - да се потопиш в красотата на Норвегия - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Гайрангерфьорден - да се потопиш в красотата на Норвегия
Автор: Peika.bg
Гайрангерфьорден - да се потопиш в красотата на Норвегия

Гайрангер е малък град, разположен на брега на едноименния фиорд на Норвежко море, който се намира в югозападната част на Норвегия.

Гайрангер е заобиколен от величествени заснежени планински върхове, диви водопади и необятна зеленина – същинска зимна приказка. Водата на фиорда пък е тъмносиня и сякаш с това иска да каже, че е също толкова непредсказуема, колкото и планината наоколо.

Една от красивите природни забележителности там е водопадът Седемте сестри. Той и още много други диви поточета, достигнали ръба на скалата, се спускат по отвесните стени на фиордите.

Гайрангерфьорден - да се потопиш в красотата на Норвегия


Красивата планина, заобикаляща градчето пък изобилства от ледникови езера, които едва забележимо си проправят път надолу. Накратко – природата около Гайрангер е едно от местата, където каквото всяка направена снимка би била достойна за пощенска картичка.

Планинските масиви около това малко норвежко градче определено може да бъдат класифицирани като място, което задължително трябва да се посети – особено, ако сте любители на дивата природа.

Активното човешко присъствие в района не датира от много отдавна – към мястото активно хора започват да прииждат чак
30-те години на 20-и век. Резултатът това пък е едно от свидетелствата за превъзходните инженерни и строителни умения за десетилетието. Оттогава до днес Гайрангер не спира да привлича все повече приключенци, решени да видят едно от вълшебствата на норвежката природа. То е резултат от поредицата ледникови периоди, в които ледниците търпеливо издълбават дълбоки фиорди и оформят високите части на планините. С други думи – градчето е от онези места, в които винаги ще ти се поиска да останеш за по-дълго!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин