Германският остров, за който не знаеш - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Германският остров, за който не знаеш
Автор: Peika.bg
Германският остров, за който не знаеш

Чували ли сте за германския остров Рюген?

Най-вероятно не. Територията му е изключително разчупена и предимно с равнинен релеф. Дългата 574 км брегова ивица (60 км, от които са плажове) е осеяна с варовикови скали и пищна растителност. Централната част на острова е заобиколена от няколко полуострова, свързани помежду си с мостове.

Германският остров, за който не знаеш


Рюген е най-големият и може би най-красивият германски остров. Разположен е във водите на Балтийско море, на около 3 км североизточно от континентална Германия, разделен от нея с тесен проток.

Рюген се намира на около 240 км от германската столица Берлин. Връзката между острова и континенталната част Германия се осъществява по суша с помощта 2 моста, чрез железопътна линия от междинния град Стралзунд или чрез ферибот.

Германският остров, за който не знаеш


Макар целият остров Рюген да предлага атракции за посетителите си, туристическият поток е съсредоточен в няколко основни точки – най-големият град Берген, пристанищният град Засниц, както и трите курорта – Бинц, Селин и Гьорен.

Най-големият плажен курорт в Рюген e Бинц. Той ще ви посрещане с типичната за XIX-XX в. крайбрежна колониална архитектура, мек климат и 4-километрова плажна алея.Там се намира и най-посещаваната забележителност на острова – Замъкът на ловците. До него можете да стигнете по два маршрута през буковите гори на природния резерват „Границ“

В курортното градче Селин пък ви очаква едно от най-красивите крайбрежни съоръжения – кеят. Там ще можете да се насладите на старите вятърни мелници, паркът край езерото и главната улица, осеяна с великолепните къщи и рекреационни центрове, са само част от атракциите на курорта. Разположението му между морето, вътрешното езеро и горите на Гарниц ви предоставя разнообразни възможности за разходки, почивка и спорт.

Германският остров, за който не знаеш


Сред най-интересните забележителности на острова, които си заслужава да посетитe са: замъкът „Спайкър“, общината Алтенкирхен, нос Арконавлакът Роланд, градчето Путбус, най-малкият национален парк в Германия – „Ясмунд“, най-високата точка на острова – връх Пиксберг, националният парк „Лагуна Западна Померания“ и природният резерват „Югоизточен биосферен резерват Рюген“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин