Голямото (не)организирано почистване на Черно море - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Голямото (не)организирано почистване на Черно море
Автор: Peika.bg
Голямото (не)организирано почистване на Черно море
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако обичаш дивите плажове на Черноморието, приеми едно необикновено предизвикателство – това лято се включи в най-голямото неорганизирано почистване!

Скъпи Ти,

Искам да ти разкажа нещо!

Веднъж опитах да преброя нюансите на синьото, във вълните на Черно море. Не успях! След това исках да улесня задачата си и да преброя цветовете на брега. Очите ми започнаха да шарят по плажа и забелязах нещо червено, после нещо зелено, после нещо черно и гумено, нещо метално, нещо прогнило, нещо синкаво и изоставено, нещо найлоново. Осъзнах, че това не са цветове, които трябва да са тук. По брега, освен морските камъчета, мидите и купчинките водорасли имаше и кофичка от кисело мляко, стар балон, изхърлена найлонова торбичка и нещо, което някога е било балтон.

Звучи ли ти познато? Много ми се иска да не беше, искаше ми се горният абзац да беше начало на измислена страшна история, която бабите разказват за да плашат непослушните си внучета."

Вместо в кошмар, тази история е превърната в предизвикателство от една младежка организация, заела се да бъде промяната, която иска да види - “Активно Бъдеще”.

През лятото на 2015 г. те предизвикват и вас, като стартират най-голямото неорганизирано почистване на крайбрежието на Черно море.

"Когато отидеш на море тази година, събери една (или две, или три..) торби с боклук и виж промяната. Снимай събраното от теб “съкровище”, за да покажем на света какво можем да постигнем заедно. Можеш да споделиш снимката във facebook профила си, или пък да я пратиш на нас (и ние ще покажем на всички във Facebook, Twitter и Instagram). А ако си като мен и обичаш предизвикателствата – ето и още едно. Наричаме го Trash Bag Challenge. Предизвикваме те да събереш една торба с боклук (а може и повече), да направиш снимка или видео на себе си с боклука и да предизвикаш още поне трима други, които да направят същото! Но нека това не бъде тайна... прати ни видеото или снимките или пък ги сподели в социалните медии с #TrashBagChallenge.

Хайде, сега ще ставам, че имам предизвикателство да изпълнявам. Чакам с нетърпение и ти да се присъединиш.

Love,

#ЧистоЧерноМоре

*

Следете Trash Bag Challenge тук, a кампанията е тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин