Гората във формата на китара - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Гората във формата на китара
Автор: Peika.bg
Гората във формата на китара
Снимка: www.atlasobscura.com/

Ако летите над Аржентина, сред огромните поля и ливади, така наречените пампаси, със сигурност очите ви ще се спрат на едно чудновато място – гора с формата на китара. 

Тя е красива, цветна и романтична. Странната и необикновена гора е посадена от Педро Мартин Уретра в памет на неговата съпругата.

Гората китара е дълга 1100 м и ухае невероятно заради различните растения, с които е сътворена. Идеята идва от жената на Педро - Грасиела, която, прелитайки над поляните, забелязва, че дърветата там са израснали във формата на ведро за мляко. Тогава и идва идеята заедно със съпруга си да си насадят гора в някаква интересна, нетрадиционна форма и предлага на мъжа си да измисли дизайн.

В същото време Педро има много работа и не може да се заеме с този проект, но през 1977 г. любимата му умира от мозъчна аневризма. Въпреки това той решава да изпълни желанието на Грасиела и посвещава цялото си свободно време да сади дръвчета. И резултатът е невероятен – гора във формата на китара, инструментът, който жена му обожавала. Приживе двамата обичали да седят край огъня и да свирят на китара, да си пеят песни и да се смеят на десетките красиви моменти, преживени заедно.

Чак след 35 години гората във формата на китара пораства и радва очите и душата на местни и туристи, които летят със самолет над нея.

За контура ѝ мъжът използва зелени кипариси, тях засажда и в отверстията във формата на звезда. За струните той се спира на евкалипт. За съжаление самият той никога не е виждал гората от въздуха, а само на снимки, защото има фобия от височини.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин