Горни Вадин: Българското село с холивудски надпис - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Горни Вадин: Българското село с холивудски надпис
Автор: Иван Чорбаджийски

HOLLYWADIN – това е изписано с високи 2 метра ламаринени букви на хълма Шарчов баир над оряховското село Горни Вадин. Надписът в холивудски стил е дело на инженер Огнян Георгиев и се вижда не само от преминаващите през Дунав кораби, но и от отсрещния румънски бряг. Буквите са изработени от ламарина и са заковани на дървени подпори.

Ако се чудите накъде да поемете през уикенда, Горни Вадин е една нестандартна идея – нещо много повече от селски туризъм, съчетан с отлични условия за риболов. Неслучайно някога процъфтяващото пристанище на селото цяло лято е почерняло от рибари. Ще се намери ъгълче и за вашето столче.

Както и много други села в България, в миналото Горни Вадин е бил оживено място, пристанището е било действащо и на него постоянно са спирали кораби. Плановете на местните власти са да възродят селото, но по по-различен начин. Има идеи за изграждането на туристическо селище с еднофамилни къщи точно на Шарчов баир, където е надписът.

Но докато това се случи, може да се присъедините към десетките хора, които избират селото за няколко дни на палатка. Спокойно, тихо, красиво – и ако прежалите наличието на дунавските комари – прекрасна уикенд дестинация сред природата.

А по Коледа до HOLLYWADIN надписа се спря и самият Дядо Коледа (виж снимките).

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин