Градче в Норвегия се напълни с туристи, заради грешка на Гугъл - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градче в Норвегия се напълни с туристи, заради грешка на Гугъл
Автор: Peika.bg
Градче в Норвегия се напълни с туристи, заради грешка на Гугъл
Снимка: David Völgyes/Flickr

Технологията не винаги знае най-добре.

Грешка в картите на Гугъл изпраща тълпи от туристи в малък норвежки град.

Пътуващите, които използват Google Maps, за да открият скалата Прейкестолен в Норвегия, често се озовават във Фосмарк - град, който се намира на около 20 км от целта. 

Понякога микробуси, пълни с туристи, идват в града, само за да обърнат и да продължат в търсената посока. Пътят до Фосмарк е доста тесен и криволичещ, така че заблудилите се пътешественици не са особено щастливи, когато разберат, че са се озовали на грешното място и трябва да шофират по обратния път. 

Скалата Прейкестолен е известна още като „Пулпит Рок“ или „Молитвената скала“. Висока е 604 метра и е една от най-популярните туристически дестинации в Норвегия. Годишно се посещава от над 200 000 туристи. За да се изкачите до върха й, трябва да се приготвите за 4-часов преход и около час и половина за преминаване през платото.

Въпреки че Фосмарк не е популярна туристическа дестинация, градчето започна да приема новия си статут. Тъй като от него се разкрива гледка към Молитвената скала, местните жители са започнали да дават бинокли на изгубените туристи, за да могат да видят платото.

На създавала се ситуация от Гугъл отговориха, че оценяват всяка обратна връзка и непрекъснато работят за подобряване на услугите си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин