Градчето, в което токчета се носят с разрешително - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градчето, в което токчета се носят с разрешително
Автор: Peika.bg
Градчето, в което токчета се носят с разрешително

Чували ли сте някога за Кармел бай дъ сий?

Ако не, определено ще ви заинтригуваме. То е малък град в Калифорния, който не прилича на никое друго населено място в САЩ и крие невероятна природна красота, както и къщи, построени в различни европейски стилове.

Кармел бай дъ Сий, или накратко Кармел, се намира на американския полуостров МонтерейНеговата история започва през 1905 г. със създаването на „Клубът на изкуствата и занаятите в Кармел”, чиято цел е да подкрепя и поощрява творчеството и да произвежда различни художествени творби

Градчето, в което токчета се носят с разрешително


Само година по-късно обаче, през 1906 г., разрушително земетресение довежда Сан Франциско до развалини и селото се превръща в дом на множество музиканти, писатели, художници и други хора на изкуството, които се местят от големия град.

Със своето прекрасно разположен, на брега на Атлантическия океан, Кармел бай дъ сий служи за вдъхновение за артисти и привлича двойки, които искат да прекарат романтична ваканция на красиво местенце. Градчето започва да посреща туристи малко след създателите си и от десетилетия към него се стичат хора от цял свят.
Градчето, в което токчета се носят с разрешително


В Кармел ще бъдете възхитени от невероятните пейзажи и атмосфера. Там ще може да се насладите на прекрасни исторически обекти, художествени галерии, уютни ресторанти и бутикови магазини.

Любопитен факт за това местенце е, че един от необичайните закони там, който датира от 1920 г. и е в сила и до ден днешен, се изразява в забрана за носенето на висок ток без разрешително. Затова, дами, имайте го предвид, ако го решите да посетите това красиво малко калифорнийско градче!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин