Канадският град на водопадите - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Канадският град на водопадите
Автор: Peika.bg
Канадският град на водопадите
Снимка: flickr/Leon Bovenkerk

Когато чуете за Канада ,със сигурност в ума ви се появява образът на безкрайния ледовит север, на красиви гори и множество езера.

Тази страна обаче крие множество тайни, една от които е „световната столица на водопадите“, която се намира именно в канадския град Хамилтън.

Разположен в сърцето на най-силно индустриализирания район на страната, той е място с невероятна природа и изключителни пейзажи. Районът обаче е най-известен със своите водопади, които са повече от 100 – доста впечатляваща бройка, когато говорим за урбанизирана местност.

Канадският град на водопадите
Снимка: flickr/Joe deSousa

Те се намират по протежението голям склон, покрай който преминава и навлиза вода от езерото Онтарио, като водите на практика преминават през центъра на града. Множеството различни малки разклонения, поточета и особености на терена водят до образуването на водопадите, превърнали се в символ на града.

За жалост местните власти са концентрирани главно върху промишлености като производството на стомана, а природните забележителности някак остават на заден план. Това е и причиата туризмът там да не е особено развит, заради което водопадите на Хамилтън до голяма степен остават незабелязани. Едва преди 10-ина години месните власти започват да популяризират природните забележителности в района и най-вече обаятелните водни каскади.

Канадският град на водопадите
 

В района има около 150 водопада, като 130 са наименовани и обозначени на карта. Eдва около 50-60 от водопадите обаче текат през цялата година, така че броят им може да варира в зависимост от сезона.

В Хамилтън няма големи и мощни реки, затова там можете да видие малки, тихи и спокойни водопади, а в тях се крие огромно разнообразие. Най-живописният от всички в района е Уебстър, най-високият е Тиу със своите 41 м, а най-малкият – Малкият Дейвис, чиято височина е едва 3 м.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин