Хедонизъм или история? В Гърция - и двете! - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хедонизъм или история? В Гърция - и двете!
Хедонизъм или история? В Гърция - и двете!

Искате да пътешествате из Гърция с приятел, с когото обичате да пътувате, но имате различни представи за почивка? 

Не се тревожете за търсеното разнообразие - в Гърция има неизчерпаеми възможности както за хедонизъм и разточителен мързел, така и за културен туризъм!

Матала и долината Месара на остров Крит

Или ще го обикнете, или ще го намразите. Ексцентричният град Матала, разположен на южното крайбрежие на остров Крит, отхвърля нееднозначни мнения. И все пак той е магнит за знаменитости от цяло хилядолетие - Зевс и Аврора, Хубавата Елена и Парис, а през 60-те години - Боб Дилън, Джони Мичъл и други известни музиканти. Наблизо са още останките от двореца във Файстос, обширният римски град Гортин, разкопки на едно от най-старите пристанища в света край Комос, образци на византийското изкуство, даже и някои приятни нудистки плажове.

Остров Родос

Гръцките власти са безсилни да удържат лудите купони по северното му крайбрежие... Същевременно на Родос се намират средновековен укрепен град, добре запазените градски части и храмът на Линдос, както и природната забележителност Долината на пеперудите. Като вземем предвид още дегустациите в местните винарни и красивия пейзаж, Родос действително предлага по нещо за всекиго! Съвет: Наемете си кола.

Лутраки и Коринт

Хедонизъм или история? В Гърция - и двете!
Снимка: Коринт

Минералните бани в Лутраки са на добри цени, като градът предлага още приятни за разходки крайбрежни части заедно с най-голямо казино в Европа - Лутраки Клуб. Наблизо можете да посетите древния град Коринт, прекрасния тамошен музей, да се катерите по скалите около крепостта, да посетите Кенхрейския плаж, където Свети Павел е изнасял проповеди. Навръх всичко там е и Коринтският канал.

Делфи и връх Парнас

Делфи е красив по всяко време - зиме под снеговете, лете под тежестта на туристите. Той продължава да омайва с археологическите си разкопки и музея си наред с лъскавите магазини. Аграрните местности заедно с пристанищния град Итеа увеличават избора на развлечения. Към края на гръцкия ски сезон дори можете да карате ски на планината Парнас сутринта, а следобед да поплувате в топлите води край Итеа.

Миконос и Делос

Хедонизъм или история? В Гърция - и двете!
Снимка: Richard Martin/Flickr

Двойката Цикладски острови предлага буен нощен живот, безкрайни плажни партита, но и спокойната, бляскава гледка на археологически запазените останки на Делос, достъпен след кратък преход с лодка. Ако туристически натоварената страна от Миконос ви дойде в повече, оттеглете се на източния му бряг, където гръцкият живот продължава да тече забавено и успокоено и цели 365 църкви са накацали из околността.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин