Хипнотизиращо синьо биолуминесцентно сияние край бреговете на Орегон - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хипнотизиращо синьо биолуминесцентно сияние край бреговете на Орегон
Автор: Peika.bg
Хипнотизиращо синьо биолуминесцентно сияние край бреговете на Орегон
Снимка: Jay Shah

Намиращ се в тихоокеанския северозапад, фотографът Джей Шах е запален по нощната фотография. Не само това, той също така обича да работи с единични експозиции, което означава, че неговите изображения изискват точно време. И той със сигурност е уцелил точното време в средата на юли, когато успява да улови „морски искри“ край южния бряг на Орегон.

Шах чул, че през месеците юни и юли в района има биолуминесценция, така че избрал уикенд с ясно време и се отправил да види какво може да намери. Феноменът възниква, когато живите организми във водата произвеждат светлина поради химически реакции в телата си и е краткотраен, така че Шах трябвало да действа бързо, за да улови момента на камерата.

Позиционирайки се в Arch Rock, той отделил две вечери, за да снима събитието. Двете получени изображения показват как промените във времето могат драматично да променят настроението на изображението. Първата нощ била ясна, което позволило на Шах да улови звездни следи по време на 15-минутната експозиция.

През втората вечер интензивният морски слой създал мрачна атмосфера. Всъщност видимостта спаднала само пет минути след като Шах приключил своята 8,5-минутна експозиция. За щастие, като определил правилно времето, Шах успял да си тръгне и двете вечери със запомнящи се изображения.

Хипнотизиращо синьо биолуминесцентно сияние край бреговете на Орегон
Снимка: Jay Shah

„Намирам единичните експонации за невероятно възнаграждаващи, тъй като наистина трябва да увеличите динамичния диапазон на оборудването до неговия предел, за да получите добри предни планове и нощно небе, докато управлявате шума“, споделя той. „Намирам това предизвикателство за много мотивиращо, а когато се справя правилно, за невероятно възнаграждаващо.“

Надява се и други да видят работата му и страстта му към нощната фотография. За всеки, който иска да опита сам, той предлага да се въоръжите с много търпение и да потърсите ментори, които могат да ви помогнат да усъвършенствате уменията си. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин