Хоби за пътешественици: Колекционер на пясък от цял свят - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хоби за пътешественици: Колекционер на пясък от цял свят
Автор: Peika.bg
Хоби за пътешественици: Колекционер на пясък от цял свят

Все повече съвременният пътуващ човек се опитва да пътува по своя си, личен начин, без да става жертва на туристическата индустрия и нейната индустрия със сувенири.

Вече сме ви разказвали как от пътуванията си можете да си донесете много по-ценни неща от сувенири, произведени в Китай – рецепта за местно ястие, произведени от местните хора предмети, които наистина ще ползвате, снимка, преживяване и т.н.

Едно от все по-разпространяващите се хобита сред пътуващите хора е колекционирането на пясък и пръст от различни краища на света.

Как се става колекционер на пясък

Всеки може да стане колекционер на пясък – от деца до възрастни хора. Това, което различава колекционерът от останалите хора е УДИВЛЕНИЕТО. Ако притежавате способността да наблюдавате песъчинките и да се удивлявате на техните форми и цветове – това може да е новото ви хоби. Има дори и организации като Обществото на колекционерите на пясък, в чийто сайт можете да откриете доста пространни правила и разяснения по темата.

Хоби за пътешественици: Колекционер на пясък от цял свят

Как да събирате колекцията си

Може всяка „проба“ да е в отделен съд с надпис на мястото и датата на пътуването. Може и да вземете един висок буркан и да започнете да изсипвате в него една след друга мострите от различни дестинации, като ги надписвате на самия буркан.

Внимание! Има държави и летища, на които не можете законно да пренесете пръст от чужда страна, като например Австралия, където ще ви я конфискуват без да им мигне окото. 

Хоби за пътешественици: Колекционер на пясък от цял свят

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин