Хотелът от сол в Боливия - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хотелът от сол в Боливия
Автор: Peika.bg
Хотелът от сол в Боливия

Знаете ли, че в Боливия съществува хотел, изцяло направен от сол?

Той отваря врати през 1993 г., а идеята за построяването му е на местен занаятчия. Той забелязал големия интерес на туристите, търсещи място, където да отседнат, като същевременно районът бил посещаван най-вече заради най-голямата солна мина в света.

Така се родила идеята за Солния хотел. Той е разположен в югозападната част на Боливия и разполага с 15 спални, трапезария, хол и бар. Всичко в него е изградено от сол – стените, подът и дори таванът. Ако се чудите какво се случва с него по време на дъждовния сезон стените се укрепят с нови блокове.

Освен уникално преживяване, хотелът предлага красива гледка, тъй като се намира на върха на равнина със снежнобял цвят. Макар да е изолиран и да се намира на отдалечено място, всяка година хиляди туристи от всички краища на света се стичат към необичайния хотел, за да го видят.

Интериорът, от друга страна, е доста семпъл и носи автентичния дух на мястото, което го прави неповторим. Всъщност атмосферата на хотела, както и на района са притегателната сила за туристите със своите уникалност и оригиналност. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин