Хотелът-вулкан в Чили - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хотелът-вулкан в Чили
Автор: Peika.bg
Хотелът-вулкан в Чили
Снимка: huilohuilo.com

Дълбоко в южната част на Чили се намира хотел „Монтана маджика лодж” – изключителна вулканообразна сграда, скрита в центъра на 300 000 акра частен имот, защитен от ЮНЕСКО.

От „вулканичното” възвишение, напомнящо на връх на тропическа планина, се подават малки прозорчета с кокетни перденца, а около тях е засадена красива украса от мъх и храсти, които съвършено допълват околните дървета. Въпреки че е изкуствено създаден, вулканът „изригва“ всеки ден, като облива с вода цялото „тяло” на хотела и се стича около прозорците на 13-те стаи за гости.

За да достигнете до този необичаен хотел обаче, трябва да вървите само пеша, за да влезете вътре, първо трябва минете по въжен мост, защото друг начин да влезете няма.

Хотелът-вулкан в Чили
Снимка: huilohuilo.com

Сред предлаганите дейности тук са мини голф, на който дупките са част от естествения терен. А също и други приятни занимания, като рафтинг и пешеходен туризъм. И ако имате късмет, може да зърнете пуду – най-малкият елен в света.

В края на деня гостите могат да се отпуснат в огромни горещи вани, издълбани в гигантски дървени стволове. Там могат да слушат успокояващия звук от водопада, оформен на каскади, отстрани на сградата, и да се любуват на зелената гора.

Основната атракция на хотела обаче е, че всичко от прозорците до стените, вратите и стълбите са направени от дървен материал и камъни от гората. Всяка стая е наречена на различни местни видове птици и всяка от тях има своя вана. Всичко тук е сътворено от природни дадености, а както знаем само в природата е възможно да има такива сложни линии, цветове и текстури, неподражаеми една на друга.

Удобствата, които се предоставят от хотела са: детска стая за игри, ресторант, бар, сауна и специалните вани.

Освен това да достигнете до дълбините на частния биологичен резерват Уило Уило е истинско приключение, тъй като всяка стъпка води до невероятни гледки и ще се превърне във вълнуващо изживяване!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин