Хотелът-вулкан в Патагония - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хотелът-вулкан в Патагония
Автор: Стефан Стефанов

Хотелиерският бизнес се разраства все повече и повече като идеите, концепциите и хрумванията стават все по-впечатляващи и...наистина трябва да видите това. На хората, които им е хрумнала идеята за този хотел, трябва да им присъдят някаква награда за креативност. Случаят е следният:


В чилийската част на Патагония има един вулкан, който е построен от хора. И този вулкан изригва във водни струи един път дневно. И, ако поискате, можете да си вземете стаи в него, защото всъщност е хотелът Монтаня Магика Лодж в резервата Хуило-Хуило.

Хотелът има 13 стаи, разположени на 5 етажа, а целият е построен от дърво и камъни, като дори тръбите за водата са от дървени трупи. Отвън можете и да не разберете въобще какво е това, защото цялата сграда е обрасла в растителност, а единственият начин да се стигне до входа е по въжен мост високо над земята.

Монтаня Магика Лодж може да изглежда малко неглиже отвън, но отвътре разполага с всичко, което има всеки друг хотел, начело с бар и ресторант. Стаите пък са асиметрични, заради вулканските форми на сградата, а стените са вдадени навътре в странни ъгли.

Звучи като нещо наистинна любопитно и точно на място, където хората да починат след здраво спортуване в местността. Наистина - след рафтинг, маунт байк, мини-голф или преход, какво по-добро от това да пийнеш нещо свежо в бар във вулкан?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин