Хуакашина – бъги и сендбординг оазис в пустинята - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хуакашина – бъги и сендбординг оазис в пустинята
Автор: Peika.bg
Хуакашина – бъги и сендбординг оазис в пустинята
Снимка: ilkerender

Хуакашина е малък оазис сред пустинята в Южно Перу на един час от тихоокеанския бряг, който в последните десетина години стана много популярна дестинация. 

Селището се развива с времето около една лагуна и по бреговете й постопенно изникват ресторанти и курортни селища, обградени от огромни пясъчни дюни.

Според легендата всяка година русалка, която живее в лагуната, отвлича по един мъж.

33966

Честите удавяния в лагуната обаче по-скоро се дължат на факта, че повечето перуанци не могат да плуват. Още по-смислено обяснение е, че горните слоеве на водата в лагуната са топли, а по-долните студени и това причинява схващания.

33965

Въпреки това възрастни, тийнейджъри и деца всяка година отиват към оазиса, който е на няколко километра от град Ица, за да се позабавляват в една непозната обстановка. Основната атракция на местността, разбира се, са красивите, сюрреалистични и зашеметяващи дюни, които изглеждат като пейзаж от друга планета.

33964

Част от туристите в Хуакашина търсят спокойствието и безбрежността на това място, за да си починат и да се отпуснат в обятията на природата. Други идват да се забавляват с пясъчните бъгита и се забавлявайт, карайки машините по пясъчните възвишения. Трета част от туристите отиват в пустинята, за да... спортуват.

33970

Хуакашина е много популярно място за сендбординг, а условията за това там са повече от добри. Сендбордингът на практика е същия спорт като сноубординга, само че не се пускате по сняг, ами по пясък. Доброто на сендбординга в пустинята е, че може да бъде забавен, дори без да знаете как да управлявате дъската. Може просто да легнете върху нея по корем и да се пуснете от върха на дюната. Забавлението е гарантирано.

33968

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин