Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 5 част - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 5 част
Автор: Елена Исаева

Красотата на България трудно може да бъде описана с думи. Тя трябва да се види, да се изживее и да се почувства. Всяко място има своя чар, история, легенди дори малко мистика. Всяко пътуване, без значение от мястото и разстоянието ни прави по-богати, по-щастливи и зарежда душата и сърцето ни с прекрасни положителни емоции и спомени, които остават с нас дълго време.

Ако сте запалени пътешественици, обичате екскурзиите и постоянно сте на път, сигурно вече сте посетили почти всички по-известни места в България. В поредица от няколко статии ще ви предложа малко по-малко известни места, които може да посетите. Това, че не са така популярни, като например Райското пръскало или Царевец, не означава, че не са красиви. Местата са уникални, интересни и заслужават вашето внимание. С всяко следващо от изброените места се удивлявам на това, колко е богата нашата страна на природни забележителности, която от коя по – красиви, интересни и причудливи. Един живот не стига да обиколим всички места, но нека това не ни отчайва все пак да опитаме.

Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 5 част
Снимка: Елена Исаева

Панорамна площадка „Меандрите на Велека“ – това място се намира в Странджа, близо до Петрова нива. Има изградена дървена платформа, от която може да видите няколко меандри на река Велека. Гледката наистина е много красива.

Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 5 част
Снимка: Елена Исаева

Не пропускайте и Петрова нива, където ще научите малко повече за историята ни и за Странджа. Там все още е сравнително диво и е чудесно за любителите на по-спокойните места, без много хора. Съвсем близо до историческата местност „Петрова нива“ се намира и водопад Докузак, който е най – големият в Странджа.

Маслен нос – ако някога имате път към Ропотамо и Бегликташ, не пропускайте да се отбиете до маслен нос. Това малко парче земя е сякаш от друг свят. Трудно е да се опише с думи, трябва да се види. Тук може да се насладите на красиви залези, старият фар, а за обичащите повече адреналин, има чудесни места за гмуркане.

Крокодилите, Приморско – така се казва една местност в курорта, чиито скали удивително много приличат на крокодили. Там е рай за гмуркачи и водолази. Ако и вие стя от тях, то тогава тук е вашето място.

Лъвов мост, село Селище – да, правилно прочетохте има и друг Лъвов мост, освен този в София. Той се намира в село Селище. Там има мост с два лъва, направени от майстора Колю Фичето, за чието съществуване много малко хора знаят. Това село се намира близо до град Севлиево, само на около 20 километра от него.

Пещера Венеца – тази пещера се намира в района на Белоградчик и Магурата и е доста интересна. Оцветена е с различни цветове, което и придава една допълнителна красота. В нея се влиза задължително с каска, защото в началото, а и на други места таванът е доста нисък и има опасност да се ударите. Пещерата не е много голяма, но за сметка на това е доста интересна. Има прекрасни пещерни образувания, които оцветени в различни цветове изглеждат като картини от друг свят. Тя не е толкова известна, макар, че през последните няколко години се радва на повече туристи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин