Интересни събития около Великден (9-14 април) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития около Великден (9-14 април)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития около Великден (9-14 април)

Няколко идеи за интересни събития по време на великденските празници - пускане на хвърчила, нощен театър, великденско хоро, музика на живо... Разгледайте и акцентите от събития за деца този уикенд.

 

Пътуващо автокино в 24 български града

6-30 април, различни градове в България

Пътуващо автокино ще посети 24 областни града на България между 6 и 30 април 2015 г. Киновечерите ще представят различни актуални български, европейски и американски филми. Автокиното се състои от голям външен филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг за автомобили. Прочетете повече и вижте датите на Пътуващото автокино във вашия град.

*

Нощен театър - Исус Христос Суперзвезда

9 април, София

Гледайте като част от нощната програма на Нов театър НДК премиерата на "Исус Христос Суперзвезда" на Велики четвъртък. 

*

Велики четвъртък в Етъра

9 април, Етъра

Посрещнете Велики четвъртък в Етъра и се включете в боядисването на яйца според старите традиции. Вход свободен. Вижте още дати с вход свободен в Етъра.

*

Група Jeremy? в клуб Библиотеката

10 април, Пловдив

В петък на сцената на клуб Библиотеката ще свири една от най-свежите алтърнатив банди в момента - Jeremy? Вижте повече за концерта и още от програмата на Библиотеката.

*

Концерт на Siluet и струнен квартет Music Art

10 април, Бургас

Siluet и струнен квартет Music Art ще свирят за първи път заедно, и то в Бургас. Ще чуете много от познатите парчета на групата със завладяващ класически аранжимент, както и някои съвсем нови неща.

*

SoExhibition - Victormov - изложба на рисунките и куклите на Виктор, Тита и Сава 

До 17 април, София

Те най-обичат лятото да ходят боси и да рисуват навън. Да дишат море, да слушат мечти. Да събират вдъхновение и да разсипват разкош. Обичат в малки неща да слагат много красота. На 20 март SOHO открива изложба - пътешествие на фантазия и красота из рисунките и куклите на Виктор, Тита и Сава. С Victormov се събират в едно разпилени желания, разностилни интереси, всевъзможни експерименти и опити. Повече за изложбата тук.

*

Фотоизложба Балканът и хората - националните паркове - наш дом, нашето бъдеще

до 30 април, Своге

Насладете се на тези 30 кадъра не просто с очите си, но и със сърцето си - оставете го да затупти в дивия ритъм на планинския вятър, върнете се за миг към корените си - волното детство и тичането по поляните, процеждащия се магично през дърветата лъч, вълшебните есенни мъгли, бързия любопитен поглед на една сърна, нежния допир на кадифе, когато галиш коня… В Арт Рок Кафе в Своге. Повече за изложбата тук.

*

Светилище на Тракийския конник при село Лозен - изложба

11-29 април, село Лозен, Хасковско

Село Лозен посреща изложбата „Светилище на Тракийския конник при село Лозен“. Светилището е открито през 1893 г. и е едно от най-интересните и големи светилища в България. От оброчището край Лозен са известни 62 вотивни плочки и 14 статуетки на Хероса, колективна находка от римски монети и др. 122 години след откриването им, най-отличителните паметници се завръщат в Лозен. Част от изложбата ще бъдат два забележителни релефа на Тракийския конник. Научете повече за изложбата, посветена на светилището на Тракийския конник при село Лозен.

*

Вход свободен в Националния исторически музей

11 април, София

На Велика събота НИМ обявява вход свободен от 9:30 до 18 часа. 

*

Великден

12 април, България

Тази година посрещаме православния Великден на 12 април. Научете тук защо датата на Великден се мени.

*

Най-дългото великденско хоро във Варна

12 април, Варна

На входа на Морската градина във Варна на Великден ще се извие най-дългото великденско хоро, а на живо ще пее народният певец Илия Луков. Повече за събитието. 

*

Великденско хоро в Русе

12 април, Русе

Традиционно великденско хоро ще се извие пред Общината в Русе на Великден. 

*

Великденско хоро в село Долни Домлян

12 април, с. Долни Домлян

В село Долни Домлян, Пловдивско, също ще се извие великденско хоро под звуците на музиката на оркестър "Пловдив". Повече за събитието.

*

Великденско хоро в Ппоморие

12 април, Поморие

От 11:30 часа започва традиционното великденско хоро и в Поморие - на централния площад "Св.св. Кирил и Методий".

*

Ден на отворените врати в Музея на авиацията

12 април, Пловдив

По повод Международния ден на авиацията и космонавтиката – 12 април, Музеят на авиацията обявява Ден на отворени врати. Посетителите ще имат свободен достъп до кабините на самолет МиГ-21 бис, Ан-2 и вертолет Ми-24. В салона на пътническия самолет Ан-24 ще бъдат представяни филми, свързани с историята на българската авиация и космонавтика.

*

В ЧУЖБИНА

Маратон в Париж

12 април, Париж, Франция

На 12 април тази година ще се проведе Маратонът в Париж. Чудесен начин да поддържате форма и да разгледате града по необикновен начин.

*

Фестивал на лалето

1-30 април, Истанбул

От първите дни на април Истанбул става няколко пъти по-цветен и се превръща в столица на лалетата. Шарените цветя можете да видите навсякъде из града, има и няколко свързани изложби. Подробности за Фестивала на лалето в Истанбул.

*

Сезонът на лалетата в Кукенхоф

До 18 май, Лисе, Холандия

Тези изумителни градини с лалета край холандския град Лисе са отворени само 2 месеца годишно. Разгледайте милиони как цъфтят милиони луковици, засадени на ръка, по време на сезона на лалетата в Кукенхоф

***

Вижте всичко от секция Събития по дати, теми и градове!

Вижте идеи къде да отидем уикенда.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин