Интересни събития този уикенд (11-13 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (11-13 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (11-13 ноември)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Дни на предизвикателствата

11-13 ноември, Аула „Максима“ на УАСГ

Световният шампион по байк ендуро Жером Клеменц и популярните катерачи Николас Фаврез и Шон Вилянуева ще са гости на Дни на предизвикателствата 2016. Наситена уикенд програма и активности сред природата очакват любителите на най-големия фестивал за екстремни спортове, туризъм и екология. За първи път в 12-годишната си история „Дните“ ще се проведат през уикенда – петък, събота и неделя - за всички, живущи и извън столицата, които желаят да се включат в целодневните му активности. Предвидени са разнообразни лекции, презентации, работилници, прожекции. 

*

HippieLandia Festival - клубно събитие

12 ноември, клуб Mixtape 5

HippieLandia Festival ще напомни за приятните емоции и отзвук, получени от първото издание на фестивала, с клубно събитие на 12 ноември! За втори път тази година HippieLandia Festival ще събере на едно място артисти от световната, както и от родната електронна сцена – DBridge, Skeptical, The Hacker, Birben, Soulnd AATM, D-Mental, Roboknob Live и JVDB. Клубното издание на фестивала,  което ще се проведе на 12 ноември , ще представи музикалната си програма в двете зали на Club *Mixtape 5* със стартов час 22:30. Повече за събитието. 

*

Извънредна семейна събота в музея по случай Ден на бащата

12 ноември, Националния политехнически музей

Темата по повод „Седмицата на бащата” ще бъде „Какво знаем? Какво не знаем? Какво искаме да знаем?". Научете повече за събитието.

*

Младежки театър - театър за деца и възрастни

11-13 ноември

11 петък     
19:00     Голяма зала - Някои го предпочитат...

12 събота     
11:00     Голяма зала - Карлсон, който живее на покрива

13 неделя     
11:00     Голяма зала - Спящата красавица

Вижте цялата програма на Младежкия театър.

*

Две в едно или що е то ансамбъл - камерен концерт

12 ноември, Зала 11, НДК

„Две в едно или що е то ансамбъл” – концерт от програмата на Софийски фестивал за камерна музика “Аджитато” 2016. Вижте още от програмата на Аджитато.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Куклен театър

11-13 ноември, Държавен куклен театър Пловдив

11.11.2016 г. – петък „Пещерна приказка” премиера, реж. В. Бойдев – 19.00 ч.
12.11.2016 г. – събота „Приказка за непораснали” - 10.30 ч. и 11.45 ч.
13.11.2016 г. – неделя „Пещерна приказка” – 10.30 ч. и 11.45 ч.

Вижте пълната програма за месеца на Държавен куклен театър Пловдив.

*

Трибют на Pink Floyd

12 ноември, клуб Void

Програмата на Club Void за месец ноември ще докосне меломаните до разнообразни банди и DJ-и от българската и международна сцена. Музикалното приключение започва на 12 ноември с румънците от Speak Floyd, които ще представят в Club Void (ул. Атанас Самоковеца 2) двучасов спектакъл от звук и светлина. Трибют бандата ще представи легендарните Pink Floyd за първи път в Пловдив. Вижте още от програмата на клуб Void.

*

Между два свята - изложба на Найден Станчев

до 29 януари, културен център Бялата къща

С изложбата „Между два свята” Найден Станчев отваря пред нас една врата на мисли, усещания и преживявания, свързани не само с жената и мъжа, а с минало и настояще. Свят на легенди, свят на приказки, на чудното и необикновеното. Найден е магьосник-разказвач. Попаднали в магията на картините му,  ние се връщаме към онзи, запечатан в паметта ни момент на необикновеното, приказното и прекрасното. Повече за изложбата. 

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Джазоспекция концерт френски джаз

12 ноември, Държавна опера - Стара Загора

На 12 ноември гледайте Джазоспекция с френски джаз - музика Клод Боллинг, кадри от филма „Baraka“ на Рон Фрик - в Старозагорската опера. Разгледайте месечната програма на Държавната опера в Стара Загора.

*

Вълкът и седемте козлета - куклен театър

13 ноември, Държавен куклен театър Стара Загора

Разгледайте представленията, включени в програмата на старозагорския куклен театър този месец.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВРАЦА

Empatheast - форум за социална промяна, движена от емпатия в Източна Европа

11-13 ноември

Над 30 атрактивни събития – изложби, намеси в градска среда, интерактивни панели, театрално представление, международни и български вдъхновяващи лектори, концерти, презентации, алтернативни турове в и около града ще превърнат Враца за три дни в град магнит за иноватори и млади хора от страната и чужбина. За трета година международният форум за социална промяна, движена от емпатия – Empatheast, ще използва иновативни подходи и провокации, за да разгледа предизвикателствата и решенията пред обществата ни в сферата на културата, образованието и икономиката. Подробности за форума Empatheast.

*

СЪБИТИЯ В БЛАГОЕВГРАД

Националните паркове - най–хубавата американска идея - пътуваща изложба

3-20 ноември, арт салона на Радио Благоевград

Пътуваща изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на Управление на националните паркове в САЩ можете да разгледате в арт салона на Радио БлагоевградКолекция от фотографии на Бони Кунева Лавина & Стефан Хаджианастасов и приятели - двама пътешественици, които обичат природата и ги е грижа за опазването й. Повече за изложбата.

*

СЪБИТИЯ В САМОКОВ

Национален фолклорен фестивал "Нашенско хоро"

12 ноември

Специални гости на фестивала тази година са Валя Балканска и Петър Янев. В него ще могат да вземат участие всички школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци и хора. Независимо дали сте малка или голяма школа, напреднали или начинаещи, ние ще се радваме да се включите и да покажете вашия труд! Подробности за фестивала Нашенско хоро.

*

СЪБИТИЯ В ТРОЯН

Есенен салон - изложба в галерия Серякова къща

до 12 ноември

По традиция, в навечерието на Петковден, празник на град Троян, галерия „Серякова къща” ще представи своя Есенен салон. Тази година, в него отново ще могат да се видят най-новите творби на Троянските художници, но също и 19 графични рисунки на художника и краевед Петър Хаджиев. Рисунките наречени „Истории за къщи, хора и събития” са правени през 40 – 50-те години на ХХ век вероятно по спомени и описания на възрастни троянци. Те бяха рамкирани и върнати към нов живот от Музея на занаятите и се превърнаха в една стилна мобилна изложба с голямо познавателно значение за историята на град Троян. Подробности за Есенния салон.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант в музея Дом на хумора и сатирата

до 30 ноември

В традиционната си есенна програма „Карикатурен десант“ Домът на хумора и сатирата предлага на габровци и гости на града поредна вълнуваща среща с хумористичното изкуство на български и чуждестранни творци. Две от залите на Веселата къща вече са окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори и приятели на Дома на хумора и сатирата да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 4 мащабни изложби с над 300 карикатури на 140 автори от десетки държави вече завладяват музейната територия. Подробности за изложбата. 

*** 

Вижте всички събития в България и по света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин