Интересни събития този уикенд (12-14 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (12-14 февруари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (12-14 февруари)

Нашите любими събития този уикенд. За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития за деца.

СОФИЯ

P.I.F. - представяне на новия албум 

13 февруари, Sofia Live Club

Новият албум на група P.I.F. – “P.I.F.5” е напълно готов и ще бъде представен официално на 13 февруари /събота срещу 14 февруари/ в столичния Sofia Live Club. Началният час на събитието е 22.30 ч., а точно по същото време ще стартира и официалната продажба на албума “P.I.F.5” от сайта на бандата. Подробности за концерта и албума.

*

La Traviata с диригент Любка Биаджони 

14 февруари, НДК

Винаги изкушената от операта Любка Биаджони отново ще зарадва софийската публика със своя „Травиата” от Джузепе Верди. Красивата музика на гениалния италиански композитор ще бъде представена точно в деня на влюбените „Свети Валентин”. Основната разлика между класическия оперен спектакъл и сценичните опери на Любка Биаджони е, че при нея музиката е на първо място, а не режисурата. Хор, оркестър, солисти и диригент са на една сцена. Подробности за представлението.

*

„Математика на сърцето”

13 февруари, ДНК в НДК

„Математика на сърцето” на Ирина и Огнян Голеви е представление със специалното участие на SkilleR. Вижте още от програмата на ДНК за февруари.

*

Ден на отворените врати в Дома на виното

14 февруари

Най-старата винарска изба в София ще зарадва столичани с безплатни турове и дегустации от 11 до 18 ч. В Деня на отворените врати професионалите енолози от Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки, част от който е Дома на виното, ще провеждат безплатни турове и дегустации. Подробности за събитието.

ВАРНА И РУСЕ

Турне на Брас Асоциация Комбо

12 февруари - Русе, 13 февруари - Варна

Последната рожба на музикалните енергия и любопитство на тромпетиста Михаил Йосифов и тромбониста Велислав Стоянов, Брас Асоциация Комбо се отправя на турне из България. След множество брас и джаз проекти и събития, творческият дует събра още петима изключителни джаз музиканта, с които, планират да покорят сърцата на публиката в 7 града из страната. Великолепната седморка се е заела с нелеката задача да покаже още едно от лицата на необятната джаз музика, а именно „Забавната страна на джаза”. Научете повече и вижте всички дати на турнето.

МЕЛНИК

Трифон Зарезан във Вила Мелник

14 февруари, с. Хърсово (Мелник)

Екипът на Вила Мелник ви кани на празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан на 14-и февруари 2016 (неделя) от 10:00 ч. във винарната си до село Хърсово, край Мелник. Програмата включва зарязване на лозята, песни и танци на фондация „Леб и вино“, фолклорни самодейни групи от Мелнишкия край, фермерски базар с продукти от местни проиводители, турове и беседи из винарната, вкусна скара и вино на лозето. Подробности за Трифон Зарезан във Вила Мелник.

ТРОЯН

Разговор за живата вода - изложба в галерия Серякова къща

до 20 февруари

Първата изложба в галерия „Серякова къща” за настоящата година ще бъде на художничката Нина Иванова-Донковска и се открива на 21-ви януари от  17.30 ч. Изложбата ще се нарича „Разговор за живата вода”, което е и името на титулната картина. Работно време в събота: 10:15 часа. Подробности за изложбата.

В  Ч У Ж Б И Н А

Карнавал в Ница

13-28 февруари, Ница, Франция

Всяка година Френската Ривиера се взривява за две седмици - музика, фойерверки и всякакви зрелища. От всяка уличка на Ница се чуват ритми, а програмата на фестивала е пълна с концерти и партита. Всяка година фестивалът привлича над 1 милион зрители, които посещават парада, воден от огромни папие-маше фигури. Повече за събитието може да научите тук

*

Фестивал на цитрусите в Мантон

13 февруари - 2 март, Мантон, Франция

Спокойното френско градче Мантон избхухва в цвят и аромат по време на ежегодния Фестивал на цитрусите (La Fête du Citron). Вземете своята доза витамин С около огромните статуи, изградени от лимони и портокали на брега на френската ривиера. Има платформи, танци, тематични партита - всичко, което бихте искали да видите на един цитрусов фестивал. А и Мантон е на 30-ина километра от НицаПовече за Фестивала на цитрусите в Мантон

К О Н К У Р С И

Конкурс за изработка на кукли мартеници в Арт къща Куклите

до 12 февруари, цяла България

Арт-Къща „Куклите” обявява конкурс за изработка на кукли мартеници „Баба и внуче – заедно в традициите”. В конкурса могат да се включат деца над 5 години със своите баби, като изпратят изработени заедно от тях мартеници или кукли мартеници. Могат да бъдат придружени със стихотворение за мартеницата или кратко писмо, в което да напишат какво символизира мартеницата, какво е характерно в изработваните в техния край. Пълни условия за участие в конкурса.

*

Национален конкурс за изработване на мартеница в Етъра

до 25 февруари, Етъра 

Архитектурно-Етнографски Комплекс “Етър”-Габрово обявява национален конкурс за изработване на мартеница в три раздела - за тематична колекция, за най-автентична мартеница, за най-оригинална мартеница. Подробности за конкура за мартеница. 

*

Рецептите на баба - Национален конкурс за детски рисунки и литературни творби

до 31 март, цяла България

Седми национален конкурс за детски рисунки и литературни творби на тема "Рецептите на баба" се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З.-7,) в партньорство с Национален дворец на децата. За участие в конкурса се приемат индивидуални творби – рисунки и литературни произведения на деца до 14-годишна възраст, които се разпределят в три възрастови групи (до 7 г., 8-10 г. и 11-14 г.). Няма ограничение за броя на творбите, с които едно дете може да участва. Краен срок за участие: 31 март 2016 г. Пълни условия на конкурса.

*

К А У З И

Подкрепи пътуващата библиотека на колела

Представете си каравана с удобно кресло в единия край, с кана хубав чай до него. Малка плетена масичка и красива нощна лампа. В другия край - голяма дървена библиотека с половин тон книги. Свещи, приятно ухание на старо и на книги. Уют.  Ето така Александър Караджов от Смолян си представя реализиран проекта си за първата библиотека на колела, която ще обикаля из България. Ако идеята ви харесва и искате да допринесете за осъществяването й, можете да направите дарение тук. Повече за пътуващата библиотека на колела.

*

Търсете сред стотици интересни събития у нас и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин