Интересни събития този уикенд (12-14 септември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (12-14 септември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (12-14 септември)

Какво интересно този уикенд? Вижте любимите ни събития за предстоящите почивни дни. Не забравяйте да погледнете и събитията за деца.

Декатлониада - цял ден спорт и забавления

14 септември, София

Ако още не сте съвсем сигурни кой спорт е подходящ за вас, на 14 септември в магазини Декатлон ще има цял ден спорт и забавления за деца и родители. Можете да опитате различни видове спорт и да се запознаете със спортни клубове, където да продължите да тренирате след това. Вход свободен. Подробна програма на Декатлониада.

*

Международен фестивал на анимационния филм 

10-14 септември, Варна

Най-добрата световна анимация гостува във Варна, а 2/3 от събитията са с вход свободен! Вижте подробности и програма на Международния фестивал на анимационния филм във Варна.

*

Музикалните паркове на София

6 септември - 2 октомври, София

Четирите млади и талантливи инструменталистки от струнния "КвартетЪТ" ще свирят класическа и филмова музика сред непринудената обстановка на софийските паркове до 2 октомври. Чуйте ги в Борисовата градина, парк Гео Милев, парк Заимов, парк Дружба, Западен парк и още - вижте пълната програма по дати и места на Музикалните паркове на София.

*

Нощ на музеите и галериите

12-13 септември, Пловдив

Нощта на музеите и галериите в Пловдив е събитието, което всяка година в края на септември превръща града на тепетата в една голяма сцена на открито. Музеите и галериите остават отворени до след полунощ, входът е свободен, организират се многобройни пърформанси, музикални и театрални изпълнения на живо - не само в галериите, но и по улиците. Програма на Нощ на музеите и галериите. И един акцент от нас - освен вход свободен, в Музея на авиацията са подготвили и томбола, в която наградата ще е полет (повече за Нощ на музеите в Музея на авиацията).

*

Куртово Конаре Фест

12-14 септември, село Куртово Конаре

Три дни фестивална атмосфера с чушки, домати, джаз-блус-рок концерти, кулинарни ателиета и какво ли още не. В пловдивското село Куртово Конаре. Още за Куртово Конаре Фест.

*

Green Rock Fest Ruse

13 септември, Русе

Вокалистът на легендарните групи „Рейнбоу“ и Дийп Пърпъл“ - Джо Лин Търнър ще бъде специален гост на тазгодишното издание на Green Rock Fest Ruse. Той ще пее заедно с група "Кикимора". Фестивалът за младежки групи ще започне от 17.30 на открита сцена пред сградата на Община Русе. Повече за Green Rock Fest Ruse.

*

Национални есенни изложби - Отстранени системи

до 30 септември, Пловдив

С Национални есенни изложби се поставя началото на Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Тази година темата е "Отстранени системи", а откриването е в Балабановата къща в Стария Пловдив. Научете повече за Национални есенни изложби - Отстранени системи.

*

Старите минерални бани на София - фотоизложба

до 10 септември, градинката пред Народния театър

Вижте старите минерални бани в Овча купел, Банкя и Горна баня през обектива на фотографа Здравко Йончев. Подробности за изложбата.

*

Лятно кино на Витоша

13 и 14 септември, Витоша

Прожекциите в лятно кино Витоша продължават и през септември. От 13 и 14 часа тази събота и неделя на лятно кино Витоша ще можете да гледате с децата си прожекции на детски и късометражни анимационни филми. Подробности за програмата на лятно кино на Витоша.

*

Метаморфози - изложба, посветена на Роден

до 14 септември, София

В Националната художествена галерия текат последните дни, в които можете да видите над 70 произведения на френския скулптор Огюст Роден. Повече за изложбата на Роден.

*

Вижте всички събития по дата, град и интереси.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин