Интересни събития този уикенд (14 - 16 септември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (14 - 16 септември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (14 - 16 септември)

Какво ще правите този уикенд? Още не знаете? Тогава разгледайте някои от най-интересните престоящи събития!

За ваше удобство сме ги подредили по градове и дати. Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия. 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

квАРТал Фестивал 2018

14 - 16 септември

От 11:00 до 18:00 ч. за движение ще бъдат затворени ул. "Цар Симеон", ул. "Екзарх Йосиф" и ул. "Искър" в частта им между ул. "Раковски" и бул. "Мария Луиза", както и ул. "Триадица" и ул. "Сердика" в частта около Министерски съвет (паркинг и НАГ). Изброените улици, които се явяват и сърцето на фестивала ще се отворят и десетките ателиета, работилници, студия, пространство за коуъркинг, кино, барове, ресторанти и организации от всякакъв тип, ще представят богатите си и разнообразни програми на посетителите, които ще могат да се разхождат свободно и да се наслаждават на фестивални активности от всякакъв тип, изнесени на самите улици. Още информация вижте тук.

*

WESTBAM гостува в Клуб Терминал 1

15  септември

Немският музикант, продуцент и диджей WESTBAM пристига в България 20 години след последното си гостуване у нас, този път по покана на Терминал 1. Събитието ще се проведе в Клуб Терминал 1 на 15 септември, събота. Вратите отварят в 22:00 ч., а началото е предвидено за 23:00 ч., като останалите участници във вечерта предстои да бъдат обявени допълнително. DJ номер едно, пионер на DJ културата, "Практикуващ маниак на работното място", пророк на развращаващото се общество, композитор на химни за милиони, парти мейкър за над 15 милиона души през последните 30 години, философ на танцовата култура, автор и медийна личност - Westbam е жива легенда и една от най-жизнените личности на международната музикална сцена. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

ОТВЪД ПОВЪРХНОСТТА - Национални есенни изложби Пловдив 2018

1 - 30 септември

Националните есенни изложби се откриват през месец септември в изложбените пространства на Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Къща Мексиканско изкуство в Старинен Пловдив. Тазгодишното издание на Национални есенни изложби Пловдив 2018  е озаглавено ОТВЪД ПОВЪРХНОСТТА. Повърхността на произведенията на визуалните изкуства се явява пресечна точка не само на различни пространства: на едно видимо „външно“ и едно невидимо „вътрешно“ пространство. Повърхността проектира в себе си следите на различни програми и концепции. Повече информация тук.

*

Mood for Food Street Fest

14 - 16 септември

Всевъзможни уъркшопи, дегустации, концерти и дори ескейп руум те очакват в Пловдив в средата на идния месец. Там ще имате възможност да опитате различни вкуснотии и да се докоснете до изкуството на кулинарията по един по-различен начин. Повече информация за събитието можете да видите тук.

*

Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“ 

14 - 23 септември

От 14 до 23 септември любителите на световното кино ще могат да си припомнят какво е любовта в различните ѝ проявления, благодарение на богатата програма на фестивала, която ще бъде излъчена в Lucky Дом на киното. В продължение на 10 дни ще бъдат показани 20 филма, всеки ден от 19 и 21 ч. Акцентът на тазгодишното издание е носителят на „Златна палма“за режисура в Кан „Студена война“ от режисьора на спечелилия „Оскар“ за чуждоезичен филм „Ида“ Павел Павликовски. Повече информация вижте тук.

*

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Есенни джаз вечери

14 - 16 септември

Три концерта ще зарадват публиката на 14, 15 и 16 септември – те ще бъдат на сцената на Летния театър, а входът за всяка от вечерите ще бъде свободен. „Есенни джаз вечери“ започват в 20:00 ч. на 14. септември с изпълненията на популярната българска певица Камелия Тодорова и Биг Бенд – Велико Търново (Общински духов оркестър), с диригент маестро Владимир Бошнаков. На сцената на Летния театър Камелия Тодорова ще  изпълни любими джаз стандарти, блус и поп хитове, както и някои от своите най-популярни и обичани песни, с които остави трайна следа в българската музика.Вижте в по-големи подробности кои изпълнители може да чуете и видите тук

*

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин