Интересни събития този уикенд (15 - 17 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (15 - 17 декември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (15 - 17 декември)

Коледното настроение вече е превзело и уикенд събитията!

Ето какво ни очаква през идните петък, събота и неделя!  Забавлявайте се с любимите си хора и използвайте времето, за да им подготвите чудни подаръци. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Програма на бар "Петък"

01-31 декември

Искате някое готино място, на което да се забавлявате с приятели, да слушате свежа музика и да пийвате малиново вино, ексцентрични шотове или нещо друго по ваш вкус? Тогава вашата дестинация е бар "Петък". Вижте събитията, които са подготвили за нас и не ги пропускайте! Цялата програма за месец декември ТУК.

*

Изложба „И ние бяхме деца“

15 декември

На 15.12.2017 г. от 11:00 ч. в експозицията на Националния политехнически музей ще бъде открита гостуващата изложба от Исторически музей – Попово „И ние бяхме деца“. Тя представя играчки от първата половина на XX век. Наред със самоделните играчки от парцали, дърво и тел, които са масови в този период, не само за селските деца, но за градските „гаврошовци“ са показани и образци от серийни игри и играчки. Сред  тях са кукли от различни видове и размери, детски колела, тротинетки и други забавни детски предмети. Още информация тук.

*

Коледен маркет в София 

16 - 17 декември

ANDMADE DESIGN MARKET ви кани да се потопите в света на човешкия талант в сътворяването на красота и хармония във външния свят. Всеки участник ще докосне сърцето и душата на всеки станал част от тази емоция. Коледният маркет ще ви потопят в тази емоция и ще ви помогнат да изберете специалният подарък за вашите любими хора. Работилници за малки и големи, хапване и пийване във външните зони в компанията на ухайно греяно вино и пресни печива, благотворителен маркет, томболи с награди, музика и много усмихнати човеци! Откриването е в 10:00 с традиционната ни торта, конфети, балони, музика и усмивки! Повече информация тук.

*

HANDMADE DESIGN MARKET

16 - 17 декември

ANDMADE DESIGN MARKET ви кани да се потопите в света на човешкия талант в сътворяването на красота и хармония във външния свят. Всеки участник ще докосне сърцето и душата на всеки станал част от тази емоция. Предстоящите Коледни маркети ще ви потопят в тази емоция и ще ви помогнат да избете специалният подарък за вашите любими хора. Работилници за малки и големи, хапване и пийване във външните зони в компанията на ухайно греяно вино и пресни печива, благотворителен маркет, томболи с награди, музика и много усмихнати човеци! Още информация тук.

*
Фотоизложба "Пещерите и ние"

до 31 декември

В зала „Гигантски кристали“ на Национален Музей "Земята и хората” ще бъде представена фотоизложбата „Пещерите и ние“. Това е темата на национален фото-конкурс иницииран през 2010 г. от пещерния клуб „Приста“ при едноименното туристическо дружество в Русе Настоящето 7-мо поредно издание на конкурса, респективно на изложбата „Пещерите и ние“, са подбрани 30-те най-добри, от общо представените 120 фотографии, от 31-ма автори от 14 страни, а именно Белгия, БългарияГерманияГърцияВеликобританияИталияИспания, Косово, Руска федерация, САЩСловенияСърбияФранцияЯпония. Повече информация тук

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ
 

Изложба "Последвай стъпките"

9 - 31 декември

След дълъг път из страната изложбата "Последвай стъпките" на Таратанци пристига и в PLOVEDIV. В нея са включени графични изображения на български народни хора от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Коледен базар в парк "Марно поле"

01-31 декември

Коледният  базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември 2017 г. в парк „Марно поле“. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а на централната алея са разположени 25 къщички-павилиони за търговска дейност и детски атракцион. В къщичките през целия декември ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, био вина, пелин и месни деликатеси. Още информация тук.

*

Коледни разходки за малчуганите от детските градини

8 - 20 декември

Специални коледни разходки с много изненади за малчуганите от детските градини в община Велико Търново. Децата ще пътуват с шарен коледен автобус до крепостта Царевец, а зад волана ще е самият Дядо Коледа. Главната спирка от разходката за малчуганите ще е Коледния базар в парк „Марно поле“ за да пуснат своите писма с желания до белобрадия старец от Лапландия в Коледната поща. Първата празнична обиколка на Велико Търново ще е на 8 декември за малчуганите от целодневните детските градини „Здравец“ и „Слънце“. Останалите дати вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант 2017

до 1 март 

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин