Интересни събития този уикенд (17-19 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (17-19 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (17-19 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате (вижте и любимите ни събития за деца)

Brazzobrazzie на плажа

16-18 юли, Варна

BraZZobraZZIe се пренася на плажа в Ментол, на Централен плаж Варна. Три дни, защото ще се сблъскате с най-големия празник за душите, телата и сетивата. Фънк и суинг, соул и реге, диско и хип-хоп, латино и пънк, всичко това поднесено с разтърсващи брас съпроводи от майсторите в жанра. Брас маниаци от цялата страна, ще се съберат на плажа и в рамките на 6 концерта, за трите фестивални вечери ще докажат, че не сте живели, ако не сте поклащали тела под звуците на нежния саксофон, бляскавия тромпет и мощния тромбон. Повече за Brazzobrazzie на плажа.

*

Киномàгия - кинофестивал в село Ганчовец

17-19 юли, с. Ганчовец

Киномàгия - това е малък, неформален фестивал за българско игрално, документално и анимационно кино, който се провежда в красивото балканско село Ганчовец. Прожекциите са в салона на читалището, а след залез – в импровизирано лятно кино на двора. Научете повече за Киномагия.

*

На разходка във Врачански Балкан

19 юли, Врачански Балкан

Тази неделя ПП "Врачански Балкан" организира посещение на Познавателен маршрут „Войводин дол – Скакля“. Час на тръгване: 8:00. Сборен пункт: Паркинга на Психодиспансера във Враца (ул. „Теменуга“ №16). Маршрут: гр. Враца – водопад „Скаля” – м. „Войводин дол” - проход „Вратцата” – гр.Враца. Времетраене: 6 часа (с включен 1 час почивка за обяд). Вижте пълната програма на уикенд разходки във Врачански Балкан. 

*

Роженски събор

17-19 юли, Рожен

През 2015 г. Роженският събор се възражда след деветгодишно прекъсване. За три дни на красивите Роженски поляни ще се проведе Събор на народното творчество и животновъдството Рожен. Очаква се съборът да има ново съдържание и акценти: фолклорен конкурс „Рожен”, традиционни занаяти, етнографски и музейни експозиции, изложение на овце, кози, кучета, крави и биволи. Млечни и месни продукти от фермата, изложение на био храни и напитки, народни борби, кулинарно шоу и чевермета, конни атракции, народни веселби и нестинарски игри. Следете актуална информация за Роженски събор 2015 г.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Летен обичай за дъжд в Етъра

18 юли, Етъра

На 18 юли (събота) от 11.30 ч. гостите на музея ще имат възможността да наблюдават автентичния обичай за измолване на дъжд „Пеперуда”. Пеперудата е малко момиче, сираче, окичено със зеленина, което предвожда група из селото, пеят специална песен, която съдържа молбата на пеперудата за дъжд, отправена към Бог. След горещниците, заповядайте в музея на открито да се разхладите и да се запознаете с обичая, представен от самодейците от НЧ „Просвета-1931” с. Новаковци.

*

Народна астрономия и метеорология - интерактивна изложба

юни-юли, Етъра

Тази интерактивна изложба в Етъра ще ви покаже светогледа на предците ни като усетите мъглата като Змей, бълващ дим от ноздрите си; да видите как на Гергьовден всяка капка става на жълтица; да срещнете Голямата мечка и да научите много интересни методи за познаване на времето по природни явления, растения и животни; да се научите как се правят гадания и магии; да преоткриете съзвездията по интерактивен макет на северната небесна полусфера; да се забавлявате с гатанки, приказки, и още много други. Повече за изложбата Наордна астрономия и метеорология.

***

Открийте още стотици идеи за интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин