Интересни събития този уикенд (17-19 юни) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (17-19 юни)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (17-19 юни)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и дати.

За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия

Международен ден на пикника

18 юни, цял свят

Отбележете подобаващо този тематичен ден на открито. Научете повече за Деня на пикника.

С О Ф И Я

Концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени

17 юни, НДК

Концерт премиера на албума „10 ½”. В началото на 2016 г. групата започва работа по създаването на нов студиен албум. Това ще бъде техният първи проект с нови песни от 15 години насам, тъй като в периода от 2001 г. до сега, Стефан издава основно албуми с театрална и филмова инструментална музика. Намеренията са за 12 парчета в утвърдената досега посока - смесица от инди-поп и рок песни с як китарен саунд, мелодични линии и въздействащи поетични текстове. Повече за концерта.

*

Изложба на емблематичния фотограф Стив Маккъри (Steve McCurry)

до 17 юни

Изключителни фотографии и документални кадри от портфолиото на Steve McCurry ще бъдат изложени в столичната галерия "Vivacom Art Hall". Едни от най-емблематичните творби на популярния фотограф ще могат да бъдат разгледани от 25-ти май до 17-ти юни. Чрез снимки с уникална интензивност и красота, Steve McCurry отразява огромните промени в света, в който живеем. Американецът вижда себе си като хроникьор, който със своя свят от образи, разказва истории за изчезващи култури и последствията от глобализацията. Повече за изложбата.

*

Водна кула арт фест

16-25 юни

10 години Водна кула арт фест. Арт събития и безплатни работилници за деца. За десета поредна година фестивалът, стартирал като артистична инициатива за облагородяване пространството около водната кула в столичния квартал Лозенец и превърнал се с годините в значим международен арт форум, ще търси начините, по които съвременното изкуство може да облагородява пространства, градове, хора, привличайки в тази мисия артисти от цял свят. Предвидена е богата програма с безплатни работилници за деца (нужно е записване!). Повече за Водна Кула Арт фест.

*

На театър в Младежкия театър

18 юни, Младежки театър

Този уикенд в Младежкия театър гледайте:

18 събота     
19:00 Голяма зала - Звездите на Венеция в полите на Витоша

Вижте още от програмата на Младежкия театър.

*

П Л О В Д И В

Дизайнерска библиотека на открито в Пловдив - вход свободен

до 19 юни

Над 100 книги за съвременен дизайн в библиотеката на открито Design Bookery по време на One Design Week в Пловдив. Нещо свежо и нестандартно се появи в Пловдив този юни. За четене и вдъхновение, при това безплатно и на свеж въздух. Библиотеката на открито Design Bookery е създадена от Lidl в отговор на посланието на тазгодишното издание на фестивала - “Can I Help You?”. Тя предлага над 100 книги за съвременен дизайн. Повече за Design Bookery и къде да я намерите.

*

One Design Week

до 19 юни

Осмото издание на международния фестивал за съвременен дизайн и визуална култура One Design Week, който се провежда в Пловдив между 10 и 19 юни ще представи различни области от съвременния дизайн в рамките на 24 изложби, международен професионален форум с лекции на световноизвестни имена в областта на дизайна; 18 работилници за деца и възрастни; отворена програма, специални дизайн обиколки; три дизайн конкурса; 8 инсталации в различни градски пространства; 12 презентации и 2 семинара, както и специални събития – Local Design Food (базар), На Самообслужване (акция с храна), Everyday Objects (временен магазин с уникални произведения на български съвременни дизайнери), Ден на игрите в Хакафе, дизайн викторината “Pub(lic) Quiz” и мн. др. Повече за One Design Week.

*

Уикенд на промяната

18-19 юни, Пловдивски културен институт

Родителството и партньорските отношения стоят във фокуса на второто издание на Уикенд на промяната, който ще се проведе на 18 и 19 юни в петте модерни зали на Пловдивския културен институт. Организатор на събитието е Център „Промяна” с подкрепата на Фондация „Пловдивски Културен Институт”. В рамките на Уикенда, над  30 лектори и треньори ще повдигнат завесата за всички пловдивчани и гости на града по теми, свързани  с психология, общуване, отношения, здравословно хранене и холистични практики. Повече за Уикенд на промяната.

*

С Т А Р А  З А Г О Р А

Държавна опера Стара Загора

17 юни, петък, 19 ч., зала Опера
Пета  Академия  Варна Интернешънъл
Камерен концерт
Оркестър и хор на Държавна опера Стара Загора

18 юни, събота, 11 часа, сцена Фоайе
Пета Академия Варна Интернешънъл 
Солов рецитал
Джоан Стивънсън, сопран
Лин Компас, пиано
В програмата Американска популярна и класическа музика от афро-американски и други композитори на 20-и век.

Вижте още от програмата на Операта.

*

Държавен куклен театър Стара Загора

19 юни,

Тази неделя - 11.00 ч. - гледайте "Житената питка" по българска народна приказка. Вижте и цялата програма на кукления театър за месеца.

 

В Р А Ч А Н С К И  Б А Л К А Н

На разходка в Природен парк Врачански Балкан

18 юни, Врачански Балкан

За седма поредна година Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" към Изпълнителна агенция по горите и Природозащитен център „Натура” организират еднодневни летни излети на територията на парка. В определени съботни дни по график граждани, туристи и гости на Враца ще могат да се включат в организирани посещения по Врачанската екопътека, водопада „Скакля” и пещера „Леденика”. Приятното и безопасно преминаване през маршрутите ще бъде осигурено от квалифициран планински водач. Този уикенд - преход до Войводин дол и Медковец. Вижте програмата на разходките. 

*

Б Л А Г О Е В Г Р А Д

FrancoFolies - вход свободен

17 и 18 юни

Второто издание на фестивала на открито на 17 и 18 юни със свободен вход за всички посетители. Сред изпълнителите, които ще излязат на сцената, са Nouvelle Vague, Zaz, Gypsy Kings и др. Вижте пълната програма на фестивала.

*

Детски музей на колела

19 юни

Детски музей на колела ще разказва за историята на изкуството по българските земи. Тази година Музеят ще посети Благоевград, Враца, София, Пловдив, Варна и Бургас. Вече добре познатият Музей на колела започва своята трета обиколка в страната, като тази година темата и експозицията е изцяло обновена и ще бъде посветена на История на изкуството по българските земи. Вижте програмата по градове на Детски музей на колела. 

*

Т Р О Я Н

70-годишнина на художника Енчо Ганковски - изложба

до 20 юни, Серякова къща

В деня на честванията на 70-годишнината на художника Енчо Ганковски, 20 май, от 17 ч. в културно-информационния център в Троян ще се излъчи филм за художника, дело на Музея на занаятите, част от поредицата филми „Личности”. От 18 ч. в галерия „Серякова къща” ще се открие самостоятелна юбилейна изложба керамика с произведенията на Енчо Ганковски. Повече за изложбата на Енчо Ганковски, която ще продължи в Серяковата къща до 20 юни.

*

Ш А Б Л А

Изложба на Сандра Лин Строшейн

До 29 юни, Зелен център

Сандра Лин Строшейн е уважаван художник-акварелист, носителка на редица престижни отличия, както в родната си Америка, така и по целия свят. Член е на American Watercolor Society, на American Impresssionist Society, официален посланик е на Royal Talens, Canson и Arches, има собствена линия четки, с изписано своето име върху тях на престижната английска компания  Rosemary & Co. Повече за изложбата.

*

Търсете сред стотици интересни събития у нас и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин