Интересни събития този уикенд (18-20 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (18-20 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Интересни събития този уикенд (18-20 ноември)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Немски коледен базар

18 ноември - 20 декември

Автентичен немски вурст, плодово греяно вино и множество красиви дървени играчки и сувенири. Не, не сте се телепортирали в Германия, всичко това се случва в София вече три години, Немски коледен базар ще има и през 2016 г., а откриването е на 18 ноември 2016 г. Повече за Немския коледен базар в София.

*

Концерт на Остава

18 ноември, Joy Station

Малко преди 25-тата годишнина на групата, на бял свят ще се появи двойния албум  „The Best of Ostava“, който момчетата ще представят официално с голям концерт в Joy Station на 18-ти ноември от 20 ч. Албумът, който събира най-доброто от дългогодишното творчество на Остава е записан по време на два от акустичните им концерти в Sofia Live Club и Bee Bop Café Пловдив. Повече за концерта на Остава.

*

Brazz Combo & Ruthless Theory

18 ноември, клуб Терминал 1

Saturday Live Flight в клуб Терминал 1: Brazz Association Combo, RuthLess Theory, специален гост: DoLittle (DJ Set) & Feel (DJ Set). 

*

Концерт на Kottarashky and the Rain Dogs и Оратница

18 ноември, Микстейп

След любимите ни 'Opa Hey!' и 'Demoni', Kottarashky&The Rain Dogs се завръщат с нов албум! На 18 ноември ще го чуем премиерно в голямата зала на club *Mixtape 5*. Нуфри (Panican Whyasker) и вокалите му допринасят за рокендрол звучене, което определено е нещо ново за Kottarashky. В 'Cats, Dogs & Ghosts' ще послушаме китарни рифове и нов солиращ инструмент (Димитър Льолев е на саксофона, дами и господа). Така нещата се изместват от само себе си от Балканите към Ню Йорк. Подробности за концерта.

*

DiVino.Taste - форум на българското вино

20-22 ноември, София

DiVino.Taste е изложение на българските винопроизводители с богата програма от майсторски класове, семинари, лекции, дегустации и презентации на качествените български вина. Тук се осъществява комуникация и директен контакт между българските винопроизводители от една страна и ресторантьори, дистрибутори и крайни клиенти от друга. DiVino.Taste е мястото за среща на виненото общество в България с водещи световни експерти. Повече за тазгодишното издание на DiVino.Taste.

*

Театър в аванс - национален младежки фестивал - вход свободен

20 ноември, камерна сцена Славянска беседа

Конкурсна програма и работни ателиета и тази година на фестивала Театър в аванс. Вижте програмата на Театър в аванс 2016.

*

Младежки театър - театър за деца и възрастни

18-20 ноември

18 петък     
19:00     Голяма зала - Големите момичета не плачат
19:00     Камерна зала - Иванов

19 събота     
19:00     Голяма зала - Кухнята

Вижте цялата програма на Младежкия театър.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Куклен театър

18-20 ноември, Държавен куклен театър Пловдив

18.11.2016 г. – петък „Портрет на една Мадона”  гостува ТР Сфумато – 19.00 ч.

19.11.2016 г. – събота „Приказка от приказки” – 10.30 ч. и 11.45 ч. 

20.11.2016 г. – неделя „Грозна приказка”  - 10.30 ч. и 11.45 ч.

Вижте пълната програма за месеца на Държавен куклен театър Пловдив.

*

Comasummer & Nerves - концерт

19 ноември, клуб Void

Клуб Void ще бъде домакин на съвместното турне на българската Psychedelic/Garage банда Comasummer и гръцката Garage-Punk група Nerrves. Чрез музиката си Nerrves поделят своята любов към американските ъндърграунд музиканти от 80-те, както и към новата вълна на гаражния рок и пънк. Вокалите им са инспирирани от съвременното течение Neo-Psychedelia. Групата е делилa сцена с банди като Heaters, Spectres и Parquet Courts, както и с множество от гръцките си колеги.  Вижте още от програмата на клуб Void.

*

Винени рисунки - изложба

до 10 януари, културен център Бялата къща

Винени рисунки на Даниела Русева - художник, който живее и твори в Пловдив. Множество изложби в страната и чужбина. Редом с живописните й платна, от 2012-2013 г. Даниела излага в публичното пространство своите "винени рисунки". Тези малки творби върху хартиени винени филтри (шихти), завладяват с откровение, простота и лиричност. Една неподозирана функция на Виното. Едно блаженство, родено от и с виното. Един порив на един дъх. Едно послание за Любовта и Виното с Даниела. ул. „Пълдин” 12, Старинен Пловдив. Повече за изложбата. 

*

СЪБИТИЯ В БЛАГОЕВГРАД

HackBlagoevgrad - ИТ форум - вход свободен

14-20 ноември

Тази година за първи път в Благоевград ще се проведе събитието HackBlagoevgrad – IT форум, имащ за цел да събере форматите на конференция и хакатон (състезание по програмиране) и да обедини всички младежи, заинтересовани от ИТ сферата в Благоевград и околността. HackBlagoevgrad ще се проведе в две части. Първата ще е между 14-17 ноември и ще бъде под формата на конференция. Там представители на спонсорите на събитието ще изнасят лекции на различни теми, свързани с програмирането. Втората и основна част ще се състои между 17-20 ноември, когато предварително сформираните отбори ще трябва да разработят своята идея за около 48 часа. Подробна информация за HackBlagoevgrad.

*

Националните паркове - най–хубавата американска идея - пътуваща изложба

3-20 ноември, арт салона на Радио Благоевград

Пътуваща изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на Управление на националните паркове в САЩ можете да разгледате в арт салона на Радио БлагоевградКолекция от фотографии на Бони Кунева Лавина & Стефан Хаджианастасов и приятели - двама пътешественици, които обичат природата и ги е грижа за опазването й. Повече за изложбата.

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Снежанка и седемте джуджета - куклен театър

20 ноември, Държавен куклен театър Стара Загора

Снежанка и седемте джуджета - по Братя Грим, драматизация и режисура - Иван Райков, сценография - Свила Величкова, музика - Методи Иванов. Класическата приказка е разказана от Вълшебното огледало, което вижда и знае всичко. Оригинално режисьорско и сценографско решение, много музика, впечатляваща актьорска игра. 
Спектакълът бе представен с изключителен  успех на фестивала "Куклениците на Америка" -  Талекуа, Оклахома, САЩ - 2003 г. и Атланта, Джорджия, САЩ – 2005 г.

Разгледайте представленията, включени в програмата на старозагорския куклен театър този месец.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант в музея Дом на хумора и сатирата

до 30 ноември

В традиционната си есенна програма „Карикатурен десант“ Домът на хумора и сатирата предлага на габровци и гости на града поредна вълнуваща среща с хумористичното изкуство на български и чуждестранни творци. Две от залите на Веселата къща вече са окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори и приятели на Дома на хумора и сатирата да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 4 мащабни изложби с над 300 карикатури на 140 автори от десетки държави вече завладяват музейната територия. Подробности за изложбата. 

*** 

Вижте всички събития в България и по света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин