Интересни събития този уикенд (19-21 септември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (19-21 септември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (19-21 септември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Любимите ни събития този уикенд са от класическа музика в парка до фестивал на сливата, екстремно състезание и ден за паркинг (ама не какъвто си мислите). Не забравяйте да надникнете и в нашите любими събития за деца този уикенд.

Музикалните паркове на София

6 септември - 2 октомври, София

Четирите млади и талантливи инструменталистки от струнния "КвартетЪТ" ще свирят класическа и филмова музика сред непринудената обстановка на софийските паркове до 2 октомври. Чуйте ги в Борисовата градина, парк Гео Милев, парк Заимов, парк Дружба, Западен парк и още - вижте пълната програма по дати и места на Музикалните паркове на София.

*

NE Fest

15-21 септември, София

Експерименти в сценографията, предизвикателни кураторски подходи, литературно четене, филмови прожекции и куп други интересни проекти по време на тазгодишния фестивал за независимо експериментално изкуство NE Fest.

*

Национални есенни изложби - Отстранени системи

до 30 септември, Пловдив

С Национални есенни изложби се поставя началото на Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Тази година темата е "Отстранени системи", а откриването е в Балабановата къща в Стария Пловдив. Научете повече за Национални есенни изложби - Отстранени системи.

*

Български фестивал на сливата

19-21 септември, Троян

Повече от 80 години в Троян се провежда Фестивал на сливата - в чест на реколтата и на прочутата троянска сливова. Повече за Български фестивал на сливата

*

Аз съм котарак и съм страхотен

До 10 октомври, Габрово

Домът на хумора и сатирата отбелязва подобаващо животното-символ на Габрово с изложбата "Аз съм котарак и съм страхотен". Подробности за изложбата в Дома на хумора и сатирата.

*

XCO Adventure Cup

19-22 септември, Стара планина

Най-вълнуващото екстремно състезание в България стартира на 19 септември в центъра на Копривщица, а участниците ще трябва да преодолеят най-различни трудности в Средна гора и Стара планина. Научете повече за XCo Adventure Cup.

*

Мисия РУСЕ 

21 септември, Русе

Едно невероятно представление на Тим Щайнер, което включва рок, джаз, фолклор и класическа музика, а публиката се превръща и в чуастник. От 18 часа на площад Свобода. Подробности за спектакъла "Мисия Русе".

*

Park(ing) Day

19 септември, София

Световен ден, в който паркоместа се превръщат в зелени места за отмора. Научете повече за Park(ing) Day.

*

Изложба с рисунки на Микеланджело

до 15 декември

Изложба с оригинални рисунки на Микеланджело гостува в Националната удожествена галерия в София. 

*

Погледни София - фотоизложба в парк Врана

до 5 октомври, София

"Погледни София" е къс разказ от 20 снимки на столицата, видяна през обектива на деца и младежи (най-малкият участник е първокласничка). Изложбата може да се посети в събота и неделя в парк Врана. Научете още за проекта "Погледни София".

*

Различният поглед - фестивал

18-21 септември, Стара Загора

Обновяване с графити на стената на лятно кино "Септември", късометражно кино, джаз, екстремни спортове и още много събития ще се случват три дни под мотото "Архитектура на спомена". Вижте цялата програма на фестивал "Различният поглед"

*

Нов лазерен спектакъл на Царевец

22 септември, Велико Търново

В Деня на независимостта на крепостта Царевец ще може да бъде видян нов лазерен спектакъл, последван от шоуто звук и светлина. Подробности за спектакъла и начален час вижте тук.

***

Вижте всички събития по дата, град и интереси.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин