Интересни събития този уикенд (1-3 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (1-3 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (1-3 юли)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и дати.

За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия

С О Ф И Я

Hippielandia Music Festival

1 и 2 юли, парка на Летище София

Мястото е прекрасният парк на Летище София, поводът е чисто новият музикален фестивал HippieLandia, в чиято основа ще бъде любовта към музиката на щастливите и слънчеви хора, жадни за нови преживявания. Дебютното издание на ХипиЛандия ще се състои в рамките на 2 сцени, разположени до живописното езеро на парка с естествен декор от излитащи и кацащи самолети. Сред хедлайнерите, обявени до момента, са Gorgon City, Netsky и GusGus. Следете новости за Хипиландия.

*

A to JazZ Festival

1-3 юли, Южен парк

За първи път в програмата на фестивала в Южния парк, редом с хедлайнерите, които тепърва ще бъдат обявени, са включени още двама чуждестранни гости – френско-полската група Avenue и американецът Derek Brown-BEATBox SaX. Организаторите отново са подготвили силен български лайнъп: Akaga, The Golden Project, Imagine, Funkallero, Classic in the Jazz, Petya Dankova Live Band, Jazzroty: The Music of Thad Jones & Mel Lewis Feat. Brass Association Big Band, както и суинг диджеите The Smugglers Collective. Вход свободен. Повече за A to JazZ Festival.

*

Б У Р Г А С

Фестивал на пясъчните фигури

до края на септември, Бургас

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. Очаквайте актуална информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Н Е С Е Б Ъ Р

Европейски шампионат по фолклор Евро фолк

30 юни - 10 юли, Несебър, Поморие, Слънчев бряг и Свети Влас

Гайда и народна музика можете да чуете и по морето. Певци, музиканти и танцьори от БългарияРусия, Армения, Турция, Грузия и Шри Ланка са подали заявка за участие в Европейския шампионат по фолклор „Евро фолк 2016“. Състезанието ще премине като поредица от конкурсни вечери на сцени в няколко градчета по Южното Черноморие - Несебър, к.к. Слънчев бряг, Св. Влас и Поморие. На 1 юли е откриването в Несебър, а на 2 юли ще има състезание в Свети Влас. Повече за Евро фолк.

 

К А В А Р Н А

Каварна рок фест

2-3 юли

Легендарната шведска банда Therion потвърдиха участието си на Каварна рок фест 2016, който се организира от Loud Concerts и Община Каварна. Те ще зарадват българските фенове на тежката музика на 2 юли. Нека припомним, че ден след това на сцената ще свирят Avantasia и Myrath. Допълнителна информация за Каварна рок фест 2016.

*

С Л И В Е Н

Лятна случка - фестивал 

2 юли, крепостта Туида, край Сливен

Фестивал "Лятна Случка" е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата, съчетавайки традициите и новото, в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, начини за комуникация и преоткриване на себе си в заобикалящия свят. Тази година предстои по-скромен по размери, но все така впечатляващ фестивална крепостта Туида над Сливен. Вижте програмата на фестивала Лятна случка.

*

К А З А Н Л Ъ К 

Екофест Копринка

30 юни - 3 юли, на брега на язовир Копринка

Еко фестивал Копринка ще се проведе за шести пореден път край язовир Копринка. Предвидени са екологични дейности, палатков лагер, музика, ателиета, музика на живо, хамачена градина... Повече за Екофест Копринка. 

*

С Е Л О  Л О З Е Н

Национален фолклорен фестивал Кехлибарен грозд

2–3 юли, в центъра на село Лозен

Фестивалът ще се проведе на откритата сцена в центъра на с. Лозен, край Любимец. На фестивала има за цел да съхрани и популяризира изворния фолклор на България, затова и тук ще чуете автентични песни и мелодии. Повече за събитието.

*

М О Н Т Р Ь О ,  Ш В Е Й Ц А Р И Я

Джаз фестивал в Монтрьо

1-16 юли, Монтрьо

Джаз фестивалът в Монтрьо се провежда на брега на Женевското езеро и е един от най-големите музикални фестивали в Швейцария. Прочетете подробности за Джаз фестивала в Монтрьо

*

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин