Интересни събития този уикенд (22 - 24 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (22 - 24 декември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (22 - 24 декември)

Какво ни очаква в коледния уикенд?

Изложби, концерти, базари и много празнично настроение. Подредили сме най-интересните събития по градове и дати!

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

Весели празници! 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Програма на бар "Петък"

01-31 декември

Искате някое готино място, на което да се забавлявате с приятели, да слушате свежа музика и да пийвате малиново вино, ексцентрични шотове или нещо друго по ваш вкус? Тогава вашата дестинация е бар "Петък". Вижте събитията, които са подготвили за нас и не ги пропускайте! Цялата програма за месец декември ТУК.

*

Колаборативен арт проект - URBANITES

22 декември

Вижте градската култура през погледа на Лондон и Милано.Колаборативен арт проект, който свързва артисти и музиканти от различни градове по света, ще отбележи своето първо събитие в София на 22-ри декември. URBANITES представя по автентичен начин младежката градска култура и съюзява Лондон и Милано с яркото присъствие на софийските urban knights. Повече информация тук.

*

Фотоизложба "Пещерите и ние"

до 31 декември

В зала „Гигантски кристали“ на Национален Музей "Земята и хората” ще бъде представена фотоизложбата „Пещерите и ние“. Това е темата на национален фото-конкурс иницииран през 2010 г. от пещерния клуб „Приста“ при едноименното туристическо дружество в Русе. Настоящето 7-мо поредно издание на конкурса, респективно на изложбата „Пещерите и ние“, са подбрани 30-те най-добри, от общо представените 120 фотографии, от 31-ма автори от 14 страни, а именно БелгияБългарияГерманияГърцияВеликобританияИталияИспания, Косово, Руска федерация, САЩСловенияСърбияФранцияЯпония. Повече информация тук

*

Изложба “Художникът среща писателя"

до 11 февруари

Изложбата е подготвена по повод на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Представени са интересни и непознати за публиката портрети, пейзажи и илюстрации от 49 художници, както и живописни и графични творби на писатели, изкушени от рисуването. Произведенията са доказателство за личните и творческите познанства между големи имена от българския интелектуален елит от следосвобожденската епоха до края на XX в. и несъмнено свидетелстват за тяхното талантливо присъствие на европейската творческа сцена. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ
 
Коледа в Капана!

22 - 26 екември
 
„КОЛЕДА В КАПАНА“ е първото концептуално събитие за град Пловдив, което цели да преобрази квартал Капана в единственото по рода си Коледно градче у нас. Събитието ще се проведе от 22-ри до 26-и декември и ще представи над 100 български творци и техните красиви, ръчно изработени изделия. Oсвен автентичния коледен базар, за празничния дух ще допринесе и богатата коледна украса, която включва над 2.5 км светлинни гирлянди, 5 км зелени гирлянди, хиляди коледни играчки, светещи фигури и, разбира се, огромна празнична 7-метрова елха, която всеки може да доукраси със своя играчка. Допълнителна информация тук
 
*

Изложба "Последвай стъпките"

9 - 31 декември

След дълъг път из страната изложбата "Последвай стъпките" на Таратанци пристига и в PLOVEDIV. В нея са включени графични изображения на български народни хора от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В БУРГАС

HANDMADE DESIGN MARKET

22 - 24 декември

ANDMADE DESIGN MARKET ви кани да се потопите в света на човешкия талант в сътворяването на красота и хармония във външния свят. Всеки участник ще докосне сърцето и душата на всеки станал част от тази емоция. Предстоящите Коледни маркети ще ви потопят в тази емоция и ще ви помогнат да избете специалният подарък за вашите любими хора. Работилници за малки и големи, хапване и пийване във външните зони в компанията на ухайно греяно вино и пресни печива, благотворителен маркет, томболи с награди, музика и много усмихнати човеци! Още информация тук.
 
*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Коледен базар в парк "Марно поле"

01-31 декември

Коледният  базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември 2017 г. в парк „Марно поле“. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а на централната алея са разположени 25 къщички-павилиони за търговска дейност и детски атракцион. В къщичките през целия декември ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, био вина, пелин и месни деликатеси. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант 2017

до 1 март 

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин