Интересни събития този уикенд (22 - 24 юни) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (22 - 24 юни)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (22 - 24 юни)

Този уикенд ни очакват много цветни събития!

Не забравяйте, че на 24 юни е Еньовден - празникът на лечебните билки! На този ден небето се отваря и се случват чудеса! Наберете си билки по изгрев слънце, пожелайте си нещо и се разходете в росната трева!

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия. 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

HippieLandia Festival

22 юни

Мулти-жанровото open-air събитие ще оживее на няколко сцени, разположени из живописния Парк на Летище София и по традиция ще посрещне легендарни артисти както от цял свят, така и от родната сцена. Тази година сред хедлайнърите ще видим култови имена като ONYX, ENTER SHIKARI, SOULS OF MISCHIEF, BLACK SUN EMPIRE, DUSTIN ZAHN, DOPE DOD, COOH, DETEST, THE DJ PRODUCER, MULTIPLEX MC, HITO, SNTS, KIMYAN LAW. Повече информация тук.

*

Изложба TAKE MY PILL

до 30 юни

„Вземи моето хапче“ е серия от плакати, обръщащи внимание на елементи, лекуващи душата и тялото, забравени от хората. В тях се набляга на връзката на човека, природата и изкуството. „Моите хапчета“ се приемат от много хора като даденост, а всъщност ако обръщаме внимание, когато ги консумираме, бихме могли съзнателно да излекуваме умовете и душата си. Още информация тук.

Интересни събития този уикенд (22 - 24 юни)
 
Интересни събития този уикенд (22 - 24 юни)

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Групова изложба "Път на младите"

до 4 юли

Галина Александрова, Калина Миланова, Стоян Кавалов и Явор Костадинов са авторите от поредната групова изложба "Път на младите" в “Бялата къща“ на 6 юни. Бихме могли да наречем тази изложба "Единство". Творбите на четиримата са обединени от общо внушение, независимо от изразните средства. Водеща е не формата, а това, което е в нея - мислите, емоциите, настроенията на младите автори. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Ruse Summer Free Tour

до 29 септември

За трета поредна година Ruse Summer Free Tour ще посрещне гостите на Русе и региона, за да ги разведе из потайностите на града. Професионалните екскурзоводи очакват желаещите да се потопят в атмосферата на Русе всяка събота, включително и на официалните празници, в 18:00 часа с място на тръгване Паметника на свободата. Безплатните турове се провеждат на английски език, обхващат централните части на града и продължават малко повече от един час и половина. Първата обиколка от тазгодишната програма ще се състои на 5 май. Допълнителна информация тук

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Еньовден на Самоводската чаршия

24 юни

На 24 юни 2018 г., (неделя), за петнадесети  път на Самоводската чаршия във Велико Търново ще бъде отбелязан Еньовден – денят на лятното слънцестоене, лечебните билки и прастарите магическите обреди.  Според народните традиции денят ще започне с бране на билки. Лечебни и благоуханни треви тази година ще се берат в местността Гарга баир и по арбанашките поляни. Организираните групи за Еньовския поход за билки ще тръгнат в 6,00 часа от площад „Цар Асен I“. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАРБОВО

Изложба „В ателието на тревненските майстори”

до 31 август

Изложбата „В ателието на тревненските майстори”, с която Специализираният музей за резбарско и зографско изкуство гостува на ЕМО „Етър”, представя трите най-известни занаята в Трявна: дюлгерство, дърворезба и иконопис. Това е една уникална за България колекция. Копирките и рисунките са от особена важност за занаята и се предават по наследство. Всяко следващо поколение добавя нови модели. В занаята има много специфични инструменти, които всеки майстор прави сам. Още информация тук.  

*

СЪБИТИЯ В ТРОЯН

Изложба „Фрагменти” – живопис и керамика

до 30 юни

На 6-ти юни от 18.00 часа в залите на Етаж 1 на галерия „Серякова къща” се открива изложбата „Фрагменти” – живопис и керамика на Николай Николов. „ФРАГМЕНТИ” е поглед върху творческия процес на художника Николай Николов след обучението му в ССХУПИ – ТРОЯН и ХА – СОФИЯ до настоящия момент. Това е почти 25 – годишен период на творчество, през който автора работи в различни направления от създаването на глинения съд, през академичното обучение в дизайн на керамика-стъкло и метал, към изява в живописта и скулптурата. Още информация тук.

*

Изложба „Морски полъх”

до 30 юни

На 12 юни от 18,00 часа в залите на етаж 2 на галерия „Серякова къща” се открива изложбата  „Морски полъх” живопис на художника Роман Попов. В настоящата изложба ще се покажат около 40 творби с морска тематика. Тя ще бъде открита от Илиян Илиев, бивш класен ръководител на Роман. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В КАРЛОВО

Фестивала на лавандулата

23 юни

В двора на Патева къща, в Карлово самодейци ще изпълнят ритуала “Еньова буля”. Всички гости се подканват да преминат през специално изработен Еньов венец за здраве. Ще бъде направена възстановка на “Жътва на лавандула”. След това живелите и гостите на града ще получат приветствие от Царица Роза и Лавандуловата фея. Посетителите ще могат да дегустират обредни питки с мълчана вода, продукти от лавандула и роза. Още информация тук.

Интересни събития този уикенд (22 - 24 юни)

*

СЪБИТИЯ В БЛАГОЕВГРАД

Фестивал Франкофоли

22 - 23 юни

Ексцентричната Ройшин Мърфи, очарователната Ayo и нашумелият в Европа с хитовете си френски рапър Метр Гимс са водещите имена в програмата на четвъртото издание на фестивала ФРАНКОФОЛИ, което тази година ще се проведе на 22 и 23 юни в Благоевград. Останалите познати за публиката имена, които ще се качат на сцената, са младата френска звезда с български произход Венсан Винел,  френските DJ Федер и DJ Aslove и най-успешната по света румънска млада изпълнителка Инна. И тази година концертите в двата фестивални дни ще се проведат при вход свободен, на терена на Парк „Македония“. Още за фестивала тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЕТРИЧ

Petrich Forest Fest

23 юни

Какво по-хубаво от това да прекараш един прекрасен ден, заобиколен от невероятната природа на планина Беласица, посрещнат от хубава музика и много усмихнати хора. Да точно това чувство ще изпитат всички посетители на фестивала - Petrich Forest Fest. Той ще се проведе на живописна поляна разположена по склона на планина Беласица, непосредствено пред едноименната хижа. В него ще вземат участие техно и хаус изпълнители както от България, така и от целия свят, като най-отличаващо се е името на украинската техно дива Marika Rossa. Още за фестивала тук.

*

СЪБИТИЯ В ДОЛНА МАЛИНА

DOLNA MALINA OPEN AIR FESTIVAL

до 24 юни

DOLNA MALINA OPEN AIR FESTIVAL е тридневен форум, чиято цел е да обедини изкуство, спорт и благотворителност, като даде възможност на автори и спортисти от различни направления да се срещнат и да представят своето изкуство и талант под формата на турнири, състезания, работилници, изложби, концерти, представления, шоута, тематични партита и туризъм. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ЦАРЕВО И КИТЕН

Международен фолклорен фестивал “Евро фолк - Черно море 2018”

до 25 юни

45 групи и индивидуални изпълнители от България, Якутия, Русия, Хърватска и Грузия ще сложат началото на фестивалната морска фиеста, провеждана под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF. „Евро фолк – Черно море“ е първият от „морските“ фестивали, който ще се проведе на сцени в Царево и Китен в рамките на 4 дни от 15 до 25 юни. Около 900 певци, танцьори и музиканти ще участват в шест категории и две възрастови групи във всички категории. Повече информация тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин