Интересни събития този уикенд (24-26 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (24-26 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (24-26 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате (вижте и любимите ни събития за деца)

 
Панаир на киселото мляко

22-24 юли, Разград

Идеята на фестивала е да популяризира народните традиции, съхранени от местната етнографска група „капанци”, за които се смята, че са най-старото българско население. То е съхранило и най-старата традиция за приготвяне на уникалното по вкус домашно кисело мляко, известно още като капанско кисело мляко. До днес то се прави по древна семейна рецепта, предавана от баба на дъщеря и внучка. В миналото капанците са избирали снахите си по умението им да заквасват киселото мляко. През трите фестивални дни Разград се превръща в една огромна сцена. Улиците и площадите ритмите, багрите и усмивките на млади хора от всички континенти. Научете повече за Празника на киселото мляко в Разград.

*

Фестивал на боровинките

24-26 юли, хижа Амбарица, над Тетевен

Високо в Троянския Балкан за втора поредна година у нас ще се проведе Фестивалът на боровинките. Китната хижа Амбарица e разположена в един от най-богатите ни масиви с диви боровинки. Това събитие ще бъде уникално по рода си, тъй като ще комбинира разходка в планината, палатков лагер, огън и музика, различни забавления, състезания, игри, филми, и дискусии. Не на последно място – всеки, който има желание, може да си тръгне с вълшебно сладко от боровинки. Следете програмата на Фестивал на боровинките.

*

Vola Open Air

24-26 юли, връх Околчица, Врачански Балкан

В петък, 24-ти юли 2015 г., на връх Околчица в природен парк Врачански Балкан ще стартира петото издание на двудневния фестивал Vola Open Air. Към интересната музикална селекция разпростряна на цели 3 сцени, тази година са предвидени и множество разнообразни дневни и вечерни забавления на открито, включително хамачена градина и абсент бар. Вижте повече за музиката и забавленията на фестивала Vola Open Air.

*

Колю Фичето Фест

24-26 юли, Дряново

За втора поредна година родният град на Колю Фичето - Дряново, ще бъде сцена на фестивала, посветен на най-прочутия български строител и архитект. Следете за новини и програма на Колю Фичето Фест 2015. 

*

ЕкоФест Узана

24-26 юли, местност Узана край Габрово

Емблематичният Узана Поляна Фест през 2015 г. ще се проведе в познатия ни формат, но под различно име: ЕкоФест Узана. Фестивалът, както винаги, е безплатен, а програмата е шарена смесица от занимания, концерти и демонстрации. Запазва се и в мотото на фестивала: "Зелените идеи в действие!" ЕкоФест Узана е чудесен повод да посетите сърцето на Балкана. Повече за ЕкоФест Узана.

*

Перелик Еко Джаз Фест

25 юли, връх Перелик, Родопите

На връх Перелик, Родопи, СмолянБългария на 25 юли 2015 г. ще се състои Перелик Еко Джаз Фестивал - "The Sound of Silence". Фестивалът се провежда на 2191 м височина. Сцената е огряна само от свещи и огньове, музиката се лее под звездите на Родопите. Вход свободен. Следете актуална информация за Перелик Еко Джаз Фест.

*

Beer Me Saturday - ден със занаятчийска бира

25 юли, София

За всички, които все още не са на морето, Vino Orenda ще доведе лятото в София! На 25.07 (събота) заповядайте във Vino Orenda Wine Shop за малко лятно морско настроение с много крафт бира, изненади и усмивки. Ще може да опитате някои от българските занаятчийски бири. Ще ни гостува и крафт бира от съседна Сърбия. Вход свободен. Повече за събитието.

*

Чепеларски търкала -  състезание по планинско бягане и крос кънтри колоездене

25 и 26 юли, Чепеларе

Чепеларски Търкала e вълнуващо състезание по планинско бягане и крос кънтри колоездене. Тази година състезанието ще се проведе на 25 и 26 юли в Чепеларе. Като голямата новина е, че за първи път Чепеларски Търкала ще бъде квалификационно състезание и ще носи точки за Маратона на Мон Блан – един от най-големите планински супермаратони в света. Подробности за Чепеларски търкала.

*

Solar Summer Festival

25 юли - 22 август, Cacao Beach, Слънчев бряг

През 2015 г. Solar Summer ще се проведе в 7 поредни уикенда на новоизградения Cacao Beach Club в Слънчев бряг, като главните герои ще са Fatboy Slim, Dubfire, Fedde Le Grand, Victor Calderone и други. Вижте пълната програма на Solar Summer 2015.

*

Какво е копирайтър - презентация

25 юли, РусеКого в света на рекламата наричаме копирайтър и с какво се занимава този човек? Защо все по-често срещаме амбициозни хора, които искат да развиват кариера като копирайтъри? И има ли бъдеще тази професия в България? На тези и на още много въпроси за писането на текстове под титлата копирайтър, ще отговори за вас Любомир Любомиров. Повече за събитието в културен клуб BH.

*

Лятно кино в Квартала

до 30 август, Варна

30 прожекции, които ще се проведат на 15 места във Варна. Сред локациите са кв. Младост, кв. Владислав Варненчик, кв. Възраждане, кв. Галата, кв. Аспарухово, кв.Чайка, кв. Виница, кв. Браз, кв. Левски, Цветния квартал, както и някои централни зони. Повече за Лятно кино в Квартала.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин