Интересни събития този уикенд (24-26 юни) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (24-26 юни)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (24-26 юни)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и дати.

За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия

С О Ф И Я

Дизайнерска библиотека на открито идва в София

до 25 юни, до Национална художествена академия

Нещо свежо и нестандартно се задава в София в края юни. За четене и вдъхновение, при това безплатно и на свеж въздух. Над 100 книги за съвременен дизайн ще се появят в библиотеката на открито Design Bookery. Появила се за първи път в Пловдив по време на One Design Week, библиотеката на открито съдържа повече от 100 книги и списания в различни категории дизайн от водещи издателства, като Gestalten, Laurence King, United Editions и Victionary. Изданията са подходящи както за специалисти, така и за любители, които търсят вдъхновение. Сред заглавията има такива в сферата на илюстрацията, графичния, продуктовия, интериорния и уеб дизайна, подбрани от специалисти в съответната област. Повече за библиотеката.

*

Водна кула арт фест

16-25 юни

10 години Водна кула арт фест. Арт събития и безплатни работилници за деца. За десета поредна година фестивалът, стартирал като артистична инициатива за облагородяване пространството около водната кула в столичния квартал Лозенец и превърнал се с годините в значим международен арт форум, ще търси начините, по които съвременното изкуство може да облагородява пространства, градове, хора, привличайки в тази мисия артисти от цял свят. Предвидена е богата програма с безплатни работилници за деца (нужно е записване!). Повече за Водна Кула Арт фест.

*

На театър в Младежкия театър

24 юни, Младежки театър

Този петък в Младежкия театър гледайте    
19:00 Голяма зала - Звездите на Венеция в полите на Витоша

Вижте още от програмата на Младежкия театър.

*

С Е Л О  Д О Л Е Н

Zenith Fusion Festival

24-26 юни, с. Долен

Mистичното родопско село Долен ще бъде огласено от пъстрата музика на едни от най-иновативните world music диджеи от световната клубна сцена, специални гости на Zenith Fusion Festival. Музикални легенди от Турция, Сърбия и България ще са сред специалните гости и участници в първото издание на Zenith Fusion Festival! Най-известният турски перкусионист Мисирли Ахмет, балканската вокална експериментаторка Светлана Спаич и виртуозният акордеонист Петър Ралчев ще направят свои майсторски класове, чийто завършек ще е мащабен джем сешън на откритата сцена на амфитеатъра в родопското село Долен. Повече информация за фестивала.

*

Р Е К А   С Т Р У МА

Международни рафтинг и каяк състезания на река Струма

25-26 юни, Кресненско дефиле

Повече от 20 отбора ще вземат участие в трите международни рафтинг и каяк състезания, които ще се проведат на река Струма тази събота и неделя. Амбицията на организаторите е Кресненското дефиле да се утвърди трайно като европейска и световна дестинация за любителите на каяк и рафтинг приключенията. На 25 и 26 юни Кресненското дефиле ще приюти над 20 отбора и индивидуални участници, записани официално в международните състезания Еврокупа 2016, Българско държавно първенство по рафтинг 2016 и Балканска купа по екстремен каяк 2016. Освен български състезатели, в мероприятията ще вземат участие отбори от Балканския регион – Босна и ХерцеговинаРумъния и Сърбия, както и от Чехия. Ако искате да гледате състезанието - вход свободен. За участие и още подробности тук.

*

Б А Л Ч И К 

Детски самодеен фестивал Пясъчни творения

25 юни

Децата на Балчик ви канят на първи по рода си детски фестивал "Пясъчни Творения". Заявете участие или наблюдавайте как децата творят сред природата. Повече за фестивала.

*

С Т А Р А  З А Г О Р А

Държавна опера Стара Загора

24 юни, петък, 19 часа, сцена Опера

Хубавата Магелона
песенен цикъл от Йоханес Брамс
С участието на Калин Врачански

25 юни, събота, 11 часа, сцена Фоайе

Звездите на бъдещето матине
Нели Хазан представя Божана Николова и Денислав Джелепов  - чело
Със специалното участие на Георги Богданов /Софийска филхармония/  и Димитър Тенчев /Софийски солисти/
На рояла – Ирена Русинова

25 юни, събота, 19 часа, сцена Опера

Пета Академия Варна Интернешънъл 
Мадам Бътерфлай опера от Дж.Пучини
Участват солисти от САЩ и Европа, участници в оперната академия на Варна Интернешънъл
Оркестър и хор на Държавна опера Стара Загора

Вижте още от програмата на Операта.

*

Държавен куклен театър Стара Загора

26 юни, 11.00 ч.

Тази неделя гледайте в театъра "Джелсомино в страната на лъжците". Препоръчителна възраст 6+. Вижте и цялата програма на кукления театър за месеца.

*

В Р А Ц А

Детски музей на колела

25 юни

Детски музей на колела ще разказва за историята на изкуството по българските земи. Тази година Музеят ще посети Благоевград, Враца, София, Пловдив, Варна и Бургас. Вече добре познатият Музей на колела започва своята трета обиколка в страната, като тази година темата и експозицията е изцяло обновена и ще бъде посветена на История на изкуството по българските земи. Вижте програмата по градове на Детски музей на колела.

*

К Ю С Т Е Н Д И Л

Празник на черешата

24-26 юни

Станете част от празненствата в чест на черешата в Кюстендил. Очаквайте подробности и програма за празника на черешата.

*

Р У С Е

Монтесори за съвременни родители - вход свободен

25 юни, ВН културен център

На тази среща ще имате възможност да научите повече за този образователен подход, подкрепящ естественото и цялостно развитие на всяко Дете в хармония с околния свят, а също така и по какъв начин ние възрастните можем да подпомогнем разкриването на пълния потенциал на Детето и изграждането на неговата самоувереност и самостоятелност. Повече за събитието.

 

*

Ш А Б Л А

Изложба на Сандра Лин Строшейн

До 29 юни, Зелен образователен център

Сандра Лин Строшейн е уважаван художник-акварелист, носителка на редица престижни отличия, както в родната си Америка, така и по целия свят. Член е на American Watercolor Society, на American Impresssionist Society, официален посланик е на Royal Talens, Canson и Arches, има собствена линия четки, с изписано своето име върху тях на престижната английска компания Rosemary & Co. Повече за изложбата.

*

Търсете сред стотици интересни събития у нас и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин