Интересни събития този уикенд (25-27 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (25-27 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Интересни събития този уикенд (25-27 ноември)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Немски коледен базар

до 20 декември

Автентичен немски вурст, плодово греяно вино и множество красиви дървени играчки и сувенири. Не, не сте се телепортирали в Германия, всичко това се случва в София вече три години, Немски коледен базар ще има и през 2016 г., а откриването е на 18 ноември 2016 г. Повече за Немския коледен базар в София.

*

Sam Feldt - тропикал хаус шоу

25 ноември, Ню Бояна

Истинско лято посред зима! Един от най-горещите млади DJ-и Sam Feldt, за първи път включва България в календара на своето tropical house шоу. Събитието ще се проведе на 25 ноември в Кино център Ню Бояна с начален час 22 ч. Само за визуалните ефекти на шоуто английската компания-организатор Ellani The Pink Zebra е ангажирала екип от 25 души. Повече за събитието. 

*

Есенен романс - джаз концерт

27 ноември, 19 ч., Студио 5

Как звучи есента в гласа на Весела Морова, в пианото на Антони Дончев, в тромпета на Росен Захариев - Роко? Тримата ще нарисуват отлитащия сезон, стъпвайки на американската джаз традиция, ще интерпретират, импровизират, и споделят пъстър спектър от мисли и чувства в музикална форма. Подробности за концерта.

*

Семейна събота в музея

26 ноември, Политехнически музей

Темата за месец ноември: „Тайната на изобретателя”. Кои са  хората, които изобретяват, конструират и променят живота ни? Какви качества притежават, за да ги наричаме „гении“? Елате да открием тайната, като Ви  разкажем за петима от тях – Архимед, Коперник, Нютон, Леонардо да Винчи и Никола Тесла - тази събота в музея. Подробности за събитието. 

*

Премиера на книгата на Виктор Мухарски – Мъничко рими за дечица любими

26 ноември, 12 ч. Книжен център „Гринуич“

Премиерата на книгата на Виктор Мухарски – „Мъничко рими за дечица любими“. Заедно с издателство „Лавици“ ще представим последната книга на автора. Изданието е насочено към всички малчугани, както и към техните родители, които обичат да четат. Книгата е съставена от две части - стихчета и рисунки за оцветяване, като илюстрациите са дело на младия български художник Радослав Соколовски. Подробности за представянето.

*

Международна изложба на котки

26 и 27 ноември, Музей Земята и хората

На 26 и 27 ноември 2016 г. от 10 до 17 ч. Националната Федерация по фелинология организира за всички, които обичат котките поредните две Международни изложби в Националния музей ,,Земята и Хората“, София. Отново ще се любуваме на многоликото лице на Природата, частица от която внася в домовете ни свободолюбивият дух на нашите котки. Очаква ни среща лице в лице с представителите на повече от 20 породи котки, състезаващи се за голямата награда Най-красива котка. Подробности за изложбата на котки.

*

Младежки театър - театър за деца и възрастни

25-27 ноември

25 петък     
19:00 Камерна зала - Пилето

27 неделя     
11:00 Голяма зала - Пинокио

Вижте цялата програма на Младежкия театър.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВАРНА

Ромео и Жулиета - балетен спектакъл на Московски сити балет

26 ноември, Дворец на културата и спорта

„Ромео и Жулиета” е една от най-интригуващите балетни постановки, смятана днес за част от съкровищницата на класическия балет. Драматичният спектакъл, разказващ най-известната любовна история на всички времена, ще бъде представен на българска сцена от известната руска балетна трупа „Московският сити балет”. Прочетете повече за представлението "Ромео и Жулиета".

*

СЪБИТИЯ В БУРГАС

Ромео и Жулиета - балетен спектакъл на Московски сити балет

27 ноември, Държавна опера

„Ромео и Жулиета” е една от най-интригуващите балетни постановки, смятана днес за част от съкровищницата на класическия балет. Драматичният спектакъл, разказващ най-известната любовна история на всички времена, ще бъде представен на българска сцена от известната руска балетна трупа „Московският сити балет”. Прочетете повече за представлението "Ромео и Жулиета".

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Немски коледен базар

26 ноември - 20 декември, пред Общината

За поредна година няколко дървени къщички ще създадат коледна атмосфера в център на Пловдив - греяно вино, сладкиши, подаръци, ателиета и музика. Следете за актуална информация за Немския коледен базар в Пловдив.

*

Уикенд на промяната

26 и 27 ноември, Пловдивски Културен Институт

Твори Промяната в живота си със знание, любов и мъдрост! Всичко прекрасно в твоя живот започва от теб! Трето издание на „Уикенд на Промяната“ - медитация, йога, позитивна психология, kangoo jumps, специална програма за деца. Вижте пълната програма. 

*

Винени рисунки - изложба

до 10 януари, културен център Бялата къща

Винени рисунки на Даниела Русева - художник, който живее и твори в Пловдив. Множество изложби в страната и чужбина. Редом с живописните й платна, от 2012-2013 г. Даниела излага в публичното пространство своите "винени рисунки". Тези малки творби върху хартиени винени филтри (шихти), завладяват с откровение, простота и лиричност. Една неподозирана функция на Виното. Едно блаженство, родено от и с виното. Един порив на един дъх. Едно послание за Любовта и Виното с Даниела. ул. „Пълдин” 12, Старинен Пловдив. Повече за изложбата. 

*

СЪБИТИЯ В БАНСКО ПРЕЗ НОЕМВРИ

Банско филм фест - вход свободен

23-27 ноември

За поредна година вълнуваща среща с планинарското и екстремното кино на Банско филм фест 2016. 117 премиерни филма от 30 страни и 5 континента - катерене, фрийрайдинг, екстремно колоездене, слаклайн и др. Следете новини за Банско Филм фест.

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Неродена мома - куклен театър

27 ноември, Държавен куклен театър Стара Загора

Един царски син ще порасне, хлапакът ще стане мъж преминавайки  през куп препятствия. Наивен и нетърпелив, той ще бъде измамен и ще загуби своята истинска любима. Но съдбата ще му даде  шанс, за да възтържествуват истината и любовта. В нашия спектакъл  съжителстват фантастични и реални образи. И не случайно. Когато се вгледаме по-внимателно - от върха на дървото с ябълки до дъното на дълбокия кладенец,  откриваме един прекрасен свят на справедливост и морален ред, за който всяко добро сърце мечтае. Заповядай – да помечтаем заедно!

Разгледайте представленията, включени в програмата на старозагорския куклен театър този месец.

*

„Песните на Петър Жеков“ - концерт в памет на композитора

26 ноември, 18:00 часа, зала Драматичен театър „Гео Милев“

Диригент Димитър Косев. С участието на Александър Марулев, Мария Клинчева, Ивайло Джуров, Нина Димитрова, Радичка Богданова, Емилия Джурова, Денис Иванов, Нели Нечева. Полина Влахова - пиано. Оркестър на Държавна опера Стара Загора. Вижте още от програмата на Държавна опера - Стара Загора. 

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант в музея Дом на хумора и сатирата

до 30 ноември

В традиционната си есенна програма „Карикатурен десант“ Домът на хумора и сатирата предлага на габровци и гости на града поредна вълнуваща среща с хумористичното изкуство на български и чуждестранни творци. Две от залите на Веселата къща вече са окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори и приятели на Дома на хумора и сатирата да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 4 мащабни изложби с над 300 карикатури на 140 автори от десетки държави вече завладяват музейната територия. Подробности за изложбата. 

*** 

Вижте всички събития в България и по света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин