Интересни събития този уикенд (25-27 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (25-27 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (25-27 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

В последния уикенд на юли можете да избирате между плажове, планински фестивали, боровинки, песни и танци от цял свят... Вижте любимите ни събития този уикенд. Проверете и интересните събития за деца през уикенда.

Тенис на корт и скално катерене в Декатлон - безплатни уроци

26 и 27 юли, София

Този уикенд (26 и 27 юли) в Декатлон Подуяне ще има безплатни уроци по скално катерене, а в неделя в Декатлон Витоша ще можете да се включите в уроци по тенис на корт. Участието и в двете събития е напълно безплатно, без предварителна регистрация и е подходящо за деца и възрастни. Ще бъдат осигурени екипировка и инструктори, така че желаещите да участват да могат максимално да се насладят на спорта. Научете повече за инициативите на Декатлон.

*

Legion Run - най-калното състезание

26 юли, София

Включете се в най-калното, най-мръсното предизвикателство, което ще постави на изпитание силите ви и ще ви остави незабравими емоции. Куп екстремни препятствия, кал и огън очакват смелчаците, които ще се впуснат в бягането. Научете повече за Legion Run.

*

Фестивал на боровинките

25-27 юли, хижа Амбарица, над Троян

Боровинки на корем, музика на живо, кино, хубава храна, хамаци, палатки - не звучи ли това като перфектния фестивал в планината? Научете повече за първия Фестивал на боровинките, който ще се проведе на хижа Амбарица. 

*

Международен фолклорен фестивал Велико Търново

19-26 юли, Велико Търново

За 17-а поредна година в средата на лятото Велико Търново ще се превърне в столица на световния фолклор. На Международния фолклорен фестивал 2014 ще има истински празник с танцьори и музиканти от ИндияРумънияЕгипет, Грузия, ИндонезияМакедонияМексикоКолумбия и България. Подробности за Международен фолклорен фестивал Велико Търново.

*

Перелик еко джаз фестивал - The sound of silence

Заповядайте на връх Перелик, Родопи, Смолян, на 26 юли 2014 г., когато ще се състои The sound of silence - Перелик еко джаз фестивал. Очаквайте невероятна музикална атмосфера на над 2000 м надморска височина. Вход свободен. Има организиран транспорт от Смолян. Подробности за джаз фестивала на връх Перелик.

*

Панаир на киселото мляко и фестивал на народните традиции и художествените занаяти

23-25 юли, Разград

Всяка година в Разград се провежда празник, посветен на киселото мляко и традициите на капанците. Научете повече за Празника на киселото мляко.

*

Медена седянка по еленски

26-27 юли, Елена

Станете част от празника на меда в Елена. Ще има лекции, рецепти, демонстрации, а за децата - игри и прожекции. Още за Медената седянка в Елена.

*

Фестивал на пясъчните скулптури

юли-септември, Бургас

Традиционно Фестивалът на пясъчните фигури ще бъде открит през първата седмица на юли. През 2014 г. ще се проведе най-мащабното издание на фестивала, като Бургас ще се превърне в страна на приказките. Научете още какво можете да видите на Фестивал на пясъчните скулптури 2014.

*

Фестивал на плажното четене

цяло лято, Албена

С книга и вино на плажа се очертава лежерно лято в бистро Дионисиус (плаж Моби Дик). Кулминацията ще е през юли и август, когато някои от любимите български автори ще разкажат за страстта си към писането... по бански. Научете повече за Фестивала на плажното четене.

*

Вижте всички събития в България и по света. Вижте и идеи за уикенд маршрути и дестинации.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин